Deprem felaketi sonrası çadır ve yardımları sattığı ortaya çıkan ve seçimden bir kaç gün önce istifa eden eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a yeni bir unvan verildi. Kızılay Yönetim Kurulu, toplumda çadır tüccarı olarak anılan Kınık’ı ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ unvanı ile adeta ödüllendirdi.
Birgün gazetesinden İsmail Arı’nın haberine göre, Kızılay Yönetim Kurulu toplantısında, Kerem Kınık ile  ilgili bir teklif görüşüldü. Toplantıda, Kızılay’ı holdingleştirip yıllarca huzur hakkı aldığı için eleştirilen ve 12 Mayıs tarihinde istifa etmek zorunda kalan Kerem Kınık için “Gönüllülük esasına göre çalışmak üzere, Kerem Kınık’a ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı verilerek yürüteceği ulusal ve uluslararası faaliyetler kapsamında oluşacak tüm masrafların ilgili yapı bütçelerinden karşılanmasına” maddesi kabul edildi.

REKLAM MASRAFLARI KIZILAY'DAN

İyilik ve Merhamet Elçisi unvanı kazanan Kınık için ayrıca, “İyilik ve Merhamet Elçisi sıfatının kazandırılması akabinde gerekli iletişim ve tanıtım çalışmalarının Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörlüğü’nce yapılmasına” karar verildi.

Kerem Kınık alınan yeni kararlar ile ulusal ve uluslararası toplantılarda ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ sıfatı ile Kızılay’ı temsil edecek. Kınık'ın iletişim ve tanıtım çalışmaları da Kızılay'ın bütçesi ile Kızılay personeli tarafından yapılacak.

Kızılay yönetimi, daha önce AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkadaşı olduğu bilinen 15 Temmuz Derneği Başkanı İsmail Hakkı Turunç’a da “İyilik Elçisi” unvanı vermişti. Kızılay’dan uzun süre ücret alan Turunç’a bu unvanı nedeniyle makam aracı da verilmişti.

Öte yandan Kızılay Başkanı olduğu dönemde ikisi lüks araç, biri de VIP minibüs olmak üzere dört makam aracı bulunan Kerem Kınık’ın, istifa etmesine rağmen bazı araçları kuruma geri iade etmediği iddia ediliyordu.

Editör: Yadigar Hanım