Kahramanmaraş merkezil 11 ilde yıkıma neden olan depremlerde binlerce bina enkaza döndü. Hatay'ın Antakya İlçesi'nde bulunan ve depremde yıkılarak 104 kişiye mezar olan Rende Sitesi ile ilgili çok iddialar gündeme geldi.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, daha önce kreş yapılmak amacıyla genişletmek için zemin katındaki kolonları kesilen Rende Sitesi'nin yıkılmasına neden olan sorumluları açıkladı. 

Çömez, Halk Tv yayına yaptığı bağlantıda, Rende Sitesi ile ilgili gelişmeleri şöyle açıkladı:

"Rende sitesi'nin kolonlarını kesmişler. Kolonları kesen firmanın yetkilisinin adı Hülya Rende. Kolonlar kesilince muhataplar, Valilik ve AKP’li belediye başkanına gitmişler, ama cevap alamamışlar. Savcılığa gitmişler takipsizlik kararı çıkmış. Buraya kreş ve anaokulu yapılması nedeniyle milli Eğitim Bakanlığı'na gitmişler, buradan da cevap alınamamış. Hülya Rende Mahmut Özer’in Tokat İHL’deki öğretmeni. Antakya’ya geldiğinde Milli Eğitim Bakanı bu hanımı almış Valiliğe gitmiş. 'Bizim sevdiğimiz bir arkadaşımızdır, buradaki muhatabımızdır' diyerek valiliğe takdim etmiş. Hala Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde çarşaf çarşaf fotoğrafları var. Şimdi ben burada hakkımı helal edecek miyim? 104 kişinin cansız bedeni çıktı bu enkazın altından. 16 tanesi çocuk. Genç bir hanım enkazın altında çocuğu doğurdu. O çocuk buz gibi enkazın altında can verdi. Şimdi biz bunlara susacak mıyız?" dedi

Editör: Yadigar Hanım