Düzce'de gece saat 04.08'de 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Bir çok ilden hissedilen deprem ile vatandaşlar sokağa dökülürken, bazı Android kullanıcılarına deprem ile ilgili önceden mesaj gittiği öğrenildi.

Daha önce yaşanan bazı depremlerde de devreye giren "Android Deprem Uyarı Sistemi" Düzce depreminde de vatandaşları uyardı. Kullanıcılar, gelen deprem mesajını sosyal medya hesaplarından da paylaştı.

Sosyal medya kullanıcılarının yaptığı paylaşımlara göre, Android Deprem Uyarı Sistemi, depremden birkaç saniye önce bazı Android kullanıcılarına bildirim gönderdi. Bir kullanıcı, gönderilen bildirimin ekran görüntüsünü sosyal medyadan paylaştı.

Başka kullanıcılar ise gerçekleşen depremle ilgili bildirim aldıklarını böyle dile getirdi.

BÜTÜN ANDROİD KULLANANLARA BİLDİRİM GİTMEDİ

Bu sistem Android akıllı telefonların çoğunda bulunan ivmeölçerleri kullanarak sarsıntıyı algıladı. Ancak bazı cihazlarda durum algılanmadı. Bildirimler açık olduğu halde bazı kullanıcılar bildirim almadığı sebebiyle şikayetlerini dile getirdi.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Sistem, telefonun mevcut teknolojisinden faydalanıyor; cihaz konumu ve “Deprem Uyarıları” açık olan sürüm olarak güncel pek çok cihazda çalışıyor. Erken deprem uyarıları almak istemeyen kullanıcılar, cihaz ayarlarından “Deprem Uyarıları” seçeneğini devre dışı bırakabiliyor.

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL AÇILIR? İŞTE ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ'Nİ AÇMA YÖNTEMİ

Android Deprem Uyarı Sistemi'ni kullanıma açmak için;

Telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin.

Konum > Gelişmiş > Deprem Uyarıları’na tıklayın.

Eğer açık değilse Deprem Uyarıları’nı açın.

Bu sistemi kullanıma açmak için kablosuz veya hücresel bir veri bağlantısı olması gerektiğini de unutmayın.

Editör: Yadigar Hanım