Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerden sonra Türklerin İngiltere'ye yerleştiği ortaya çıktı.

Londra'da faaliyet gösteren emlak yatırım ve yönetim danışmanlık şirketi Allytta’nın CEO’su Neşe Alex Jenkins, son 5 yılda Britanya’da ev alan Türklerin sayısının iki kat artarak 180 bine yaklaştığına dikkat çekerek, bu rakamın 6  Şubat'ta meydana gelen  ve 11 ilde yıkıma neden olan depremlerden sonra arttığını vurguladı.

2018’deki bir açıklamasında Britanya’dan gayrimenkul alan Türklerin sayısının 85 bin civarında olduğunu belirten Jenkins, Dünya Gazetesi'nden Emre Ergül’e şunları söyledi:

"Son beş yılda Britanya’dan ev alan Türklerin sayısı en az iki kat arttı. Bizim müşteri portföyümüz haricinde, piyasanın önde gelen emlakçıları ile de yaptığımız istişarelerden rakamın 180 bini geçtiğini söyleyebilirim. Eskiden yatırımcılar kira artışı ve konut fiyatlarının değeri ne zaman artar diye sorarlardı. Şimdi ise Türkiye’de emlak fiyatlarının çok arttığından söyleyip, Türkiye’deki yatırımlarını satıp, İngiltere’de alıma devam edeceklerini söylüyorlar. İngiltere ve Türkiye’deki emlak yatırım geri dönüş makası çok açıldı.”

Editör: Yadigar Hanım