BABALA TV’de mikrofon isteyen bir kadın hem stüdyodakileri hem de dinleyicileri hüzne boğdu. Depremde eşini kaybeden ve eşinin cenazesini 8. Günde alabilen vatandaş yaşadığı çaresizliği anlattı. AFAD’ın yanlarında olmadığını hatta cenazeyi alırken bile yanına gelmediğini anlatan vatandaş; enkaz altından pek çok yardım çığlığı duyduğunu ama hiçbirine yardım edemediği için büyük üzüntü yaşadığını anlattı.

Deprem sırasında taksi ile seyir halinde olan bir sürücü hayatını kaybetti. Babala TV’ye katılan eşi “eşimi bulmak birkaç günümü aldı. Eşimi ararken enkazlardan yardım sesleri geliyordu ancak hiçbirine yardım götüremedim. Bunun vicdan azabını yaşıyorum. Devlet yanımızda mıydı yok muydu cevap vermicem. Ancak şuanda yanımızda değiller. Ben Ziraat Mühendisiyim. Çocuğumu bu ülkede yetiştireceğim. Onun çcouklarının ve torunlarının başına aynı şeyler gelmesin diye ben burada hakkımı aramak zorundayım. Kaybettiklerimin sayısını tutmadım. Çünkü onlar bir sayı değil. Hepsinin hayalleri ve hayatları vardı” dedi.

Eşimin bulunduğu yerde baraj patlayacak buralar sular altında kalacak dedikleri için görevliler gitti. Oysa orada baraj yoktu. Sular altında kalmazdı. Biz Hataylı olduğumuz için bunları anlattık ama dinlemediler. (Oğuzhan Uğur’a dönerek) size video çektim. Eşimi burada arıyorum. Kimse yardıma gelmiyor dedim. Sizler beni ve videolarımı görün diye profilimi açtım. Bu sefer bu kadının gece vakti orada ne işi var. Bu provokatör dediler. Yorumlar hala duruyor. Ben senden de özür diledim. Mail attım. Bizim yüzümüzden küfür yediğin için ama bizim senden başka yardım isteyecek kimsemiz yoktu. Cenazemi alırken AFAD yoktu. AFAD’ın olmadığına dair tutanak tuttuk. Jandarma beni oradan can güvenliğim olmadığı için çıkardı.

Editör: Habererk Haber Merkezi