Türkiye'de tek seferde ele geçirilen en yüksek metamfetamin operasyonunda yabancı ayrıntısı dikkat çekti. Zanlılar arasında biri Dünya Jimnastik Şampiyonu olmak üzere 7 İranlı ve 1 Afgan bulunuyor. 

Türkiye’de, tek seferde en yüksek metamfetamin operasyonunda yakalananlara ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. 3.6 ton metamfetamin ile yakalanan 7’si İranlı, 1’i Afgan 8 kişiden biri Dünya Jimlastik Şampiyonu Seyed Hamid Reza Babaei çıktı. Şebekeye ait uyuşturucu deposunun ise, emniyet binasına 160 metre uzaklıkta olduğu belirlendi.

POLİS KOVALAMACASINDA YAKALANDILAR

HalkTv'nin haberine göre, tek seferde ele geçirilen en yüksek metamfetamin operasyonunda geçtiğimiz yıl 23 Kasım’da düğmeye basıldı. İhbar üzerine harekete geçen İstanbul Narkotik Polisi, ilk olarak şüphelilerin kullandığı bir aracı takibe aldı. Esenyurt’tan Beylikdüzü’ne giden araç, burada şüphelilere ait başka bir aracın yanında durdu. Zanlılar bu esnada, bir araçtan diğerine bir çanta koydu. Polis, harekete geçen aracı takibe alırken, araçtaki şüpheli, çantayı motosikletle gelen bir kişiye verdi. Motosiklet sürücüsünü de takibe alana polis, anonsa rağmen durmayan sürücüyü polislerden birine çarpması sonucu zor kullanarak durdurdu. Aramada çantada 30 kilo Metamfetamin bulundu.

Bölgeye gelen takviye ekipler, şüphelilerin kullandığı iki aracı yakalamak için harekete geçti. Beylikdüzü Kavaklı bölgesinde polislerle iki araç arasında kovalamaca yaşandı. Şüphelilerden birinin kaçmaya çalışırken aracıyla polis aracına sert bir şekilde çarpması sonucu iki araçtaki 3 kişi araçlardan inerek kaçmaya başladı. Şüphelinden 2’si yakalanırken biri kaçmayı başardı. Kaçan şüphelinin, sıvı metamfetamin’i katı hale getiren Mohammad Kamandi olduğu belirlendi. Yapılan araştırma sonucunda Kamandi’nin, polislerden kaçtığı gün, 23 Kasım akşamı saat 19.00'da uçağıyla ülkesi İran’a kaçtığı belirlendi.

UYUŞTURUCU BULUNAN DEPO EMNİYET'E 160 METRE MESAFEDE

Yakalananlardan Mohammadbagher Mojahe ifadesinde uyuşturucu işi yaptıklarını kabul etti. Uyuşturucu işi için Beylikdüzü’nde bir villa ve 3 katlı bir işyeri kiraladıklarını itiraf eden Mojahe, ayrıntılı ifadesinde ‘patronunun’ İran’da bulunan Ali Goudarzi olduğunu kaydetti.

Şüphelilerin ifadesi üzerine kiralanan villa ve işyerine giden emniyet ekipleri, işyerinde uyuşturucu üretiminde kullanılan 26 ton sodyum sülfat ele geçirdi. İşyerinin Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne 160 metre olduğu belirlendi. Beylikdüzü Dereağzı Mahallesi’ndeki villaya giden polis, burada da 3 ton 533 kilo betamfetamin buldu. 

DÜNYA ŞAMPİYONU JİMNASTİKÇİ TUTUKLANDI

Yürütülen soruşturma sonrası Amin Behboodian (34), Hossein Kargarsani (32), Mohammadbagher Mojahed (32), Mohsen Ebrahimghavim (35), Seyed Hamid Reza Babaei (37) ile Afgan asıllı Ayneddin Rahmani (22) tutuklanarak haklarında dava açıldı.

Tutuklananlar arasında bulunan Babaei'nin 2014 yılı Dünya Jimnastik Şampiyonu olduğu belirlendi. Firari Ali Goudarzi (33) ile Mohammad Kamandi (34) hakkında ise ek iddianame hazırlanarak, haklarında yakalama kararı çıkarıldı.

Editör: Yadigar Hanım