İYİ Parti'den istifa eden milletvekili  CHP'ye katıldı İYİ Parti'den istifa eden milletvekili CHP'ye katıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, yapımı devam bulvara Cumhuriyet ve vatan düşmanı bölücü Şeyh Said’in adını vermesi Türkiye'nin gündemine oturdu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde basın toplantısında yaptığı konuşmada;  Şeyh Said ile ilgili şu sözleri söyledi.

 'Şeyh Said' bir isyanın  elebaşçısıdır, Vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır. katildir sözleri üzerine dakikalarca ayakta alkışlandı.

Bahçeli,sözlerine şu şekilde devam etti: Adeta bir kahraman olarak tanıtım ve telaffuzu sabır taşımızı çatlatmıştır ve milletin huzurunda söylüyorum Hınıslı Said  vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır, katildir,  canidir, emperyalizmin uşağıdır.

''Piran’da askerlerimize saldıran, halkı isyana teşvik eden, Genç, Palu, Elazığ, Silvan, Lice, Varto işgaline kalkışıp Diyarbakır’ı ele geçirmek için saldırı düzenleyen, eğer bu işgal başarılı olsaydı İngiltere’den sözde Kürdistan için destek isteyeceğini itiraf eden bir soysuza kim övgü yağdırıyorsa onunla aynı çukurdadır.''ifadelerine yer verdi.

 Şeyh Said

 Şeyh Said Efendi Palu, Elazığ 29 Haziran 1925, Diyarbakır seyyid bir aileye mensup, Zaza asıllı,Nakşibendi şeyhi,[ Kürt lideri. Müderris, mutasavvıf, müfessir ve muhaddis olan Şeyh Said,Şeyh Said İsyanı'nın lideriydi. Cumhuriyet'in ilanına ve laik düzene karşı çıkan Şeyh Said, şeriat isteğiyle dönemin hükûmetine karşı silahlı isyan girişiminde bulunmuş, bunun üzerine 1925 yılında yargılanmış ve idam edilmiştir.

Editör: Habererk Com