14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri öncesinde partilerin seçim yarışı hızlandı. Kabine üyelerini deprem bölgesindeki illerden milletvekili adayı gösteren AKP'de bakanların seçim çalışmalarında kamu kaynaklarını kullanmasına tepkiler büyürken, Gaziantep'te yaşanan skandal ise gündeme bomba gibi düştü.

YSK'nın seçim takvimi kapsamında bayrak ve afiş asma ile ilgili yasakların kalkmasının ardından Gaziantep’te cadde ve sokaklar, parti bayrakları ile donatılmaya başladı. Adaylar arasındaki rekabet parti bayrak ve afişlerine de yansırken, AK Parti’nin seçim bayraklarının kent merkezindeki Maarif Kavşağı’nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin üzerinde “Büyükşehir Gaziantep Müdahale Aracı” yazan vinç aracı ile ve o araçtaki görevliler tarafından asıldığı görüldü.

AKP'li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışanlarının, resmi plakalı vinç ile kent merkezindeki kavşağa AKP'nin bayraklarını asması kameralara yansıdı. Kamu kaynaklarının iktidar partisi tarafından seçim çalışmalarında kullanılmasına yönelik skandalı Zafer Partisi Gaziantep Milletvekili Adayı Mehmet Pamuk gündeme taşıdı. Pamuk, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak çok sert tepki gösterdi.

Yerel yayın yapan Gaziantepsöz.com'un haberine göre, Maarif Kavşağı’nda Zafer Partisi İl Başkanlığı’nın önünde Atatürk Anıtı’nın bulunduğu alanda 27 ABR 250 resmli plakalı vinç aracıyla AK Parti bayrakları itfaiye çalışanlarınca asılırken, o anları görüntüleyen ve sosyal medya hesabından paylaşan Zafer Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Pamuk, “Belediyenin resmi aracı, AK Parti’nin bayraklarını asıyor. Ve Zafer Partisi’nin bayraklarının üstünü bayraklarla örtüyorlar. Gaziantep’te AK Parti’nin kapatmadığı cadde, sokak yok. Burada da böyle ezici olarak hareket ediyor arkadaşlar. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yaptığı çok ayıp. Burası benim ofisimin ve parti binamızın etrafı. Bizim bayraklarımızın üstüne bayrak asmaya utanmıyor musunuz? Nasıl bir adaletse belediyenin tüm hizmetleri AK Parti için kullanılıyor” dedi.

Belediye aracıyla AK Parti bayrağı astılar! Yargıya taşınacak – Gaziantep  Söz

Resmi araç ve çalışanların seçim çakışmalarında kullanımının yasak olduğunu belirten Pamuk, bu durumu yargıya taşıyarak, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Editör: Yadigar Hanım