Ambargo TV'de Enler programına katılan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve dışişleri eski bakanı Şükrü Sina Gürel Zafer Partisi'ne neden katıldığından özel hayatına kadar pek çok soruya yanıt verdi. 
Şükrü Sina Gürel, Zafer Partisi'ne neden katıldığı ile ilgili soruya şöyle cevap verdi:

"Muhalefetiyle iktidarıyla bu düzeni değiştirmek isteyen Zafer Partisi'nden başka bir parti yoktu. Başka bir partinin üyesiydim ama o partinin tavrından umutlu değildim. Genel Başkan Ümit Özdağ'ın başta gündem belirleyen, Türkiye' nin önemli sorunlarını gündeme taşıyan ve bunu başarıyla yapan bir parti olduğunu gördüm. Eskiden beri tanışırdık zaten, hem iyi bir bilim hem de siyaset adamıdır. Sanırım o da beni beğenen bir genç arkadaşım. Dolayısıyla katılmak istedim çünkü bu muhalefet partileri de iktidara gelseler sanırım içinde olanlara bakıyorum AKP'yi Erdoğan'sız bir biçimde yeniden yaşatmak isteyenler olabilir. Dolayısıyla düzende değişiklik yapabilecek parti Zafer Partisi. Bu düzeni tekrar kamusal ağırlıklı, planlamaya dayanan, üretimi hedefleyen bir ekonomik yapıya dönüştürebilecek olan; şimdiye kadar tahrip edilmiş olan cumhuriyet kurumlarını yeniden inşa edebilecek bir parti olarak gördüm ve öyle katıldım. "

En sevdiğiniz yemek nedir?

Hamur işlerini seviyorum. Dünya mutfağında hamur işlerinde İtalya söylenir ama sanırım o bizden gitmiş bence. Mantımız böreğimiz benim en sevdiğim yemeklerdir?

En sevdiğiniz tatlı nedir?

Annem rahmetli güzel yapardı çocukluğumdan beri kalburastıyı severim. Ama bütün öbür Türk tatlılarını baklava olmak üzere severim. 

Akademisyen olduğunuz için kitap okuyorsunuzdur. En sevdiğiniz roman nedir?

Gençliğimden beri Türk edebiyatının yanısıra Amerikan edebiyatına çok meraklıyım. Ernest Hemingwey, belki ondan daha esaslı John Steinbeck. Ayrıca Amerikan işçi sınıfını anlatan romanları severim. Türk Edebiyatı içinde de tabii ailemde yazar olanlar var annemin hem romanı var hem de zaten asıl öykücüdür. Ferzan Güler. Samim Kocagöz dayım çok önemli bir isimdir. Tabii başta Orhan Kemal mesela çok severim.

Editör: Yadigar Hanım