Dün akşam saatlerinde gelen bir ihbarı değerlendiren polis Beykoz Çayırbaşı'nda bir adrese baskın düzenledi. Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olarak aranan 'Dodo' lakaplı şüpheli Doğukan Ç. polisten kaçarken, Doğukan Ç. ile birlikte aynı adreste olan bir diğer kişi yakalandı. İsminin 'Erdem' olduğu bildirilen ve birçok suçtan kaydı olan şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 GECE SAATLERİNDE BEYKOZ 'A iKiNCİ OPERASYON....
Bugün akşam saatlerinde Özel Harekat Polisinin Beykoz İshaklı 'da bir otele düzenlediği operasyonda ormanlık alana kaçan Doğukan Ç. bu sefer yakalanarak gözaltına alındı. 

Yakalanan şahısların üzerinden 'hayalet silah'  olarak da bilinen Glock marka tabanca ve  'Uzi' marka otomatik silah ele geçirildi.
Kaçarken yalnız değildi..
Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu iddia edilen şahıs ile birlikte yakalanan Erol isimli kişinin,Doğukan Ç.'nin saklandığı otelin sahibi olduğu da iddialar arasında.

Doğukan Ç. kimdir ?

Doğukan Ç.'in adı ilk kez 2013'te İstanbul Gülsuyu'nda uyuşturucuya karşı yapılan bir yürüyüşe ateş açılması üzerine hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik'in davasında geçti. Davada 10 sanık hakkında beraat kararı verilirken, Şahin Eren, Hakan Taşhan ve Doğukan Ç. kasten öldürme suçundan 25'er yıl hapis cezası aldı.

Bu dava dışında çete kurma, fuhuşa zorlama, gasp ve uyuşturucu ticareti gibi suçlamalardan yargılanan Doğukan Ç. toplam 35 yıl hapis cezası aldı. 2015'te tahliye edilen ve 2018'de hakkında yakalama kararı çıkartılan Doğukan Ç. bu tarihten itibaren firariydi. Güvenlik güçleri, Gürcistan'a kaçtığı ve daha sonra Türkiye'ye döndüğü ileri sürülen Doğukan Ç'yi bir türlü yakalayamamıştı.

çepİşte Doğukan Ç'nin suç kaydı

"Dodo" lakaplı Doğukan Ç., İstanbul Gülsuyu'nda Hasan Ferit Gedik'in öldürülmesinin de aralarında bulunduğu 30'u aşkın suçtan 35 yıl hapis cezası almasına rağmen 4 yılı aşkın süredir firardaydı ve yakalanamıyordu. 

Doğukan Ç.'in firari olduğu dönemde Gürcistan'da olduğu ileri sürülmüştü.

Editör: Bumin Kağan Muti