Avustralya'nın batısındaki Gorgon ve Wheatstone tesisleri, Woodside Energy Group'un aynı bölgedeki LNG tesisleriyle birlikte küresel LNG arzının yaklaşık onda birini sağlıyor.

Sonuçlara göre, Wheatstone'un deniz üstü platformundaki yaklaşık 37 işçi, grev çağrısı yapma yetkisi vererek Wheatstone'un diğer birimleri ve Gorgon tesisindeki işçilere katıldı.

Avustralya Denizcilik Sendikası ve Avustralya İşçi Sendikasını bir araya getiren Offshore Alliance, grev kararı alma yetkisine sahiptir ve bu grev, yarım saatten 12 saate kadar sürebilir. Sendikalar, grev kararı almaya karar verdiklerinde Chevron'a yedi iş günü önceden bildirimde bulunmak zorunda.

Geçen hafta, Chevron'un Gorgon LNG tesisinde ve Wheatstone'un ek işleme tesisinde çalışan yaklaşık 450 işçinin yüzde 99'undan fazlası, sendikaların gerektiğinde grev çağrısı yapma yetkisine oy verdi.

Dünyanın en büyük LNG ihracatçısı ve Avustralya'nın en büyük sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisi olan Woodside Energy, 24 Ağustos'ta Kuzey Batı Sahanlığı tesisinin deniz üstü platformlarındaki işçileri temsil eden sendikalarla prensip anlaşması yaptı. (REUTERS)

Editör: Habererk Haber Merkezi