Habererk / Göktürk GÜNGÖR

Doğu Türkistan'ın Gulca Şehri'nde Uygur Türkleri Covid-19 sebebiyle açlığa terkedildi

1949 yılında, Çin tarafından toprakları işgal edilen Uygur Türkleri, baskıcı Çin Rejimi tarafından yıllarca süre gelen işkencelere ve zulümlere günümüze kadar dayandı.  Üstü açık hapishaneler de (Ölüm Kamplarında) sayısız işkencelere maruz kalan Uygur Türkleri; şimdide Covid-19 bahanesiyle evlerine kilitlendi! 

Uygur Türkleri'nin yaşadığı Gulca Şehrinde, dairelerin bulunduğu bina kapılarına demir parmaklıklar yerleştiren Çin Rejimi Uygurları ve Kazak Türkleri'ni evlerine kilitledi! Uygurlar ve Kazaklar evlerinden çıkamıyor, alışveriş yapamıyor, temel ihtiyaç ve ilaç temini yapamıyor, yetkililer tarafından evlerine erzak getirilmiyor. 

Açlığa dayanamayıp yüksek binalardan aşağı kendisini atarak intihar eden Uygur Türkleri ve Kazak Türkleri'nin  sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Bir çok Uygur Türk'ünün açlıktan hayata gözlerini yumduğu dairelerde cesetler toplanmıyor, hastanelere gitmelerine izin verilmediği gibi açlıktan rahatsızlanan çocuklar için evlere doktor dahil gelmiyor. 

indir-2

Doğu Türkistan'ın çevre illerinden Gulca Şehrine gelen yardımlar Çin yetkililerince kabul edilmiyor.

Doğu Türkistan'ın Gulca şehrine yardım götürmek isteyen ve açlıktan dolayı isyan çıkaran 617 Genç Uygur Türk'ü baskıcı Çin Rejimi tarafından tutuklanarak cezaevlerine gönderildi.

Uygur Türkleri; Sosyal Medya üzerinden paylaşmış oldukları videolar ile seslerini Dünya'ya duyurmaya çalışırken, Türkiye de polisin büyük önlemler aldığı Çin Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapmak isteyen Uygur Türkleri'ne izin verilmiyor. 

images-1

Editör: Göktürk Güngör