Küresel piyasalar yeni haftaya karışık bir seyirle başlarken, Türkiye'de de döviz piyasası yukarı yönlü harekete geçti. Güne yükselişle başlayan dolar 27 lira seviyesine ulaştı, euro kuru ise 30 lirayı zorluyor.

Geçen haftayı 26,96 liradan kapatan dolar kuru, güne yükselişle başladı ve saat 09.15 itibariyle 27 TL'nin üzerine çıktı. Ancak dolar, kısa süre sonra 26,99 liraya geriledi. Euro kuru ise 29,65 liraya yükseldi.

Para piyasalarında gözler bu hafta ABD'de açıklanacak enflasyon ile veri gündemine çevrildi. Geçen hafta açıklanan rakamlara göre tarım dışı istihdam temmuzda 187 bin kişi artarken, beklentilerin altında kaldı. İşsizlik oranı da yüzde 3,6'dan yüzde 3,5'e geriledi.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) dikkat kesildiği ortalama saatlik kazanç ise yüzde 0,4 artarak 33,74 dolara tırmandı. Bu durum Fed'in gelecek dönem politikalarına ilişkin belirsizliklerin devam etmesine neden olsa da risk iştahını düşürdü.

Öte yandan Temmuz ayı istihdam raporunu değerlendiren ABD Başkanı Joe Biden, ülkede işsizlik oranının rekor düzeyde düşük seviyelere yakın olduğunu, iş sahibi olan Amerikalıların oranının 20 yılın en yüksek seviyesinde bulunduğunu söyledi.

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,1 artarak 86 dolar oldu. Altının onsu ise yüzde 0,3 azaldı ve 1.938 dolar seviyesine geriledi.

Editör: Yadigar Hanım