Vatandaşların en çok rağbet gösterdiği dolar ve altın yatırımında bir süredir kafaları karıştıran bir tablo söz konusu.

İkisi de inişli-çıkışlı grafiğiyle istikrar vermiyor. Yatırımcı ve yatırım düşünen insanlar bu durumdan tedirgin...

Alanında öne plana çıkan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş tahminlerini paylaşıp dikkat çeken önerilerde bulundu..

Altın ve dolarda güncel durum

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası altın fiyatları son haftaların en düşük seviyesine geriledi.

Gram altındaki düşüş 200 baz puanlık faiz kararının ardından sınırlı kaldı. Altının ons fiyatı ise 1879 dolar bandında izliyor. Altın gram fiyatı ise haftanın son işlem gününde 458-459 bandında ilerliyor. Dolar kuru ise 7 lira 58 kuruş seviyesinde izliyor.

Dolar mı almalı altın mı almalı?

Altın fiyatlarının Ocak ayından itibaren artışa geçeceğini öne süren Altın ve Piyasa uzmanı İslam Memiş Ocak ayında şu anki gram altın fiyatlarının aranacağını söyledi.

Memiş, şunları kaydetti;

"Altının ons fiyatında 1921 dolara kadar bir yükseliş öngördüğümü söyledim. Pazartesi günü ABD tarafından teşvik paketiyle ilgili olumlu gelişmeler öngördüğümü anımsatmak isterim.

Altına işaret etti

Belirsizlik kalktıktan sonra altının ons fiyatının tekrar 1900 dolar seviyesinin üzeri ne ataklar gerçekleştirme ihtimalini ben kuvvetli görüyorum. Yatırımcıları TL'de bekleyenler acaba dolar mı almalıyım, gram altın mı almalıyım iki tercih sunulmalı benim tercihim ise gram altın tarafında. Altının gramında 480 lira seviyelerini bekliyor olacağım"

(İnternethaber)

Editör: TE Bilişim