Altılı Masa'nın altıncı toplantısına günler kala Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan dikkat çekici bir açıklama geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına daha önce sıcak baktığını söyleyen Uysal, adayın altılı masadan çıkması gerektiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANI ADAYI İÇİN ALTILI MASAYI GÖSTERDİ

Cumhurbaşkanlığı adayı için de paylaşım yapan DP Lideri, adayın altılı masa içerisinden çıkması gerektiğini söyledi. Uysal açıklamasında; "Sadece fikir birlikteliği yapmak yetmez, duygudaşlık da gerekir. Adayın 'Altılı Masa' içinden çıkması gerektiği kanaatindeyiz. Yolsuzluk, MGK tarafından ülkemizin güvenliğini tehdit eden birinci unsur olarak tanınmalı. Birliğimizin ve beraberliğimizin temeli, eşit vatandaşlık hukukudur" ifadelerini kullandı.

Cumhur İttifakı'nın Erdoğan ve yakın çevresindekilerin iktidarını devam ettirmekten başka amacının olmadığını da ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal; " Biz, ahbap-çavuş ilişkileri ile siyasetimizi belirlemeyiz. Yolunuz Beştepe'ye çıkıyorsa navigasyon kullanmanız yeter. Bu yol, Demokrat Parti'nin üzerinden geçmez" açıklamasını yaptı.

Editör: Gökçe Sevim