Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Aydın'da bir dizi ziyaret ve programa katıldı. 6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili açıklamalarda da bulunan Uysal, "Yüzde 65 civarında bu çarpık düzene itirazı olan vatandaşımız var. Buna karşın 6'lı masanın ortak iradeyle göstereceği adayın her şart altında kazanacağı fikrimiz var. Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Akşener ve 6'lı masada olanlar içerisinde aday kıtlığı yok, bilakis aday bolluğu var!" dedi.

Partisinin 14’üncü İl Olağan Kongresi için geldiği Aydın’da ilk olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret eden Uysal, Türkiye'nin tarihi kavşağa doğru yaklaştığını belirterek şunları söyledi;

"Bu, içinde bulunduğumuz adı konmamış bu buhran döneminin de bir muhasebesini yapacağımız bir kavşaktır. Yüzde 65 civarında bu çarpık düzene itirazı olan vatandaşımız var. Amacımız, bu vatandaşları sandıkta azami düzeyde mobilize ederek sonuca yansıtmak ve bu ülkenin üzerindeki bu örtüyü kaldırabilmektir. Bu açıdan da her noktada milletin sesi olmayan, bulduğumuz her seçimde milletin ıstırabını dillendirmeye de arkadaşlarımız 6'lı masa içerisinde gayret gösteriyor. 6'lı masanın ortak iradeyle göstereceği adayın her şart altında kazanacağı fikrimiz var. Burada hem tarihsel kimliği itibarıyla hem bugün ana muhalefet itibarıyla Kılıçdaroğlu başta olmak üzere Akşener ve 6'lı masada olanlar içerisinde aday kıtlığı yok, bilakis aday bolluğu var."

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarına da değinen Uysal, "Irak'tan Suriye’ye silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz ihtiyaç duyulduğu noktada Türkiye’ye yönelen tehditlere karşı her daim mücadelesini vermiş ve bugün de veriyor. O nedenle bugün de şehitlerimiz var. Tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım