Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgürlük mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük, vefatının 39. yılında Lefkoşa'da bulunan Anıttepe'deki anıtında düzenlenen törenle anıldı.

Hamitköy Anıttepe'deki Dr. Küçük'ün mezarında yapılan anma törenine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu , Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sezai Öztürk, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Zorlu Topaloğlu, askeri erkan, Dr. Küçük'ün aile fertleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Anıt mezara çelenk sunumuyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Tatar, burada yaptığı konuşmada, vefatının 39'uncu yılında Dr. Fazıl Küçük'ü sevgi, saygı, özlem ve rahmetle andığını dile getirerek, İngiliz sömürge idaresi döneminde Dr. Küçük'ün Kıbrıs'ı köy köy dolaşarak Türkiye ile bağların pekiştirilmesi için mücadele ettiğini söyledi.

Tatar, Dr. Küçük'ün, Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinde Türkiye'nin Milli Mücadelesi ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü örnek aldığını vurgulayarak, Küçük ve arkadaşlarının Ada'da Atatürk devrim ve inkılaplarının uygulanması için çalıştıklarını anlattı.

"Kıbrıs Türklerinin egemen bir halk olarak bu topraklarda varlığını sürdürebilmesinde Dr. Fazıl Küçük'ün hizmetleri çok büyüktür." diyen Tatar, Dr. Küçük'ün Türkiye'de de Kıbrıs davasının tanınmasında önemli rol oynadığına dikkati çekti.

Editör: Merve Kankan