Yüzlerce Apple hayranı Perşembe günü Dubai alışveriş merkezlerine akın ederek en yeni iPhone'u satışa çıkmadan bir gün önce almak için ilk sırada yer almaya çalıştı .

Merakla beklenen iPhone 15'i kapmak isteyen müşteriler Dubai Mall'daki Apple Store çevresinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Dubai'deki Mall of the Emirates'te de büyük kalabalıklar oluştu ve kalabalığın videoları sosyal medyada paylaşıldı.

Apple'ın yıllık akıllı telefon lansmanları dünya çapında düzenli olarak büyük ilgi görüyor.

Yüzlerce kişi öğleden sonra Dubai Alışveriş Merkezi'nde kuyruğa girmeye başladı ve kalabalık akşam 7'ye doğru önemli ölçüde arttı.

Güvenlik personeli bariyerler dikerken, yüksek sesli hoparlörlere sahip gardiyanlar, Apple adanmışlarını, onları birkaç bölgeye ayırmadan önce ileri doğru ilerlemeyi bırakmaya çağırdı.

Kalabalığa bakan bir kafe çalışanı gülümseyerek "Bu her zaman oluyor" dedi. "Saatler önce başladı."

Alışveriş yapanların bir kısmı gece boyunca beklemeye hazırlanırken, diğerleri telefonları için ön rezervasyon yapıp Cuma günü geri almayı umduklarını söyledi.

Zaten tıklım tıklım dolu olan AVM'de oluşan kuyruklar izleyenleri cezbetti. Üst katlarda sıra sıra insanlar Apple sadıklarının videosunu çekti, hatta selfie bile çekti.

iphone-6

Dubai'de en Uzun gece

iPhone 15 için ön sipariş verip Cuma günü teslim almayı ümit edenler AVM 'de sabahladılar.

Alışveriş yapan birçok kişi, yeni modellerin hızlı bir şekilde yeniden satılmasını sağlamak amacıyla kuyrukta telefon satıcılarının bulunduğunu söyledi.

Tüm bunları daha önce görmüş olan bir mağaza çalışanı şunları söyledi: "Çılgın, çılgın insanlar."

Dubai Mall'daki bir müşteri hizmetleri temsilcisi, alışveriş yapanların gece boyunca Apple mağazası dışında kamp kurmalarına izin verilmeyeceğini söyledi.

Alışveriş merkezinin internet sitesinde pazartesiden perşembeye sabah 10'dan akşam 23'e kadar faaliyet gösterdiği belirtiliyor.

iphone4

Teknoloji fenomeni

Apple, bu ayın başlarında Kaliforniya'daki Cupertino genel merkezinden yayınlanan yüksek profilli "Wonderlust" etkinliğinde dört yeni akıllı telefonunu ( iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ) tanıttı. Yeni modellerin fiyatları standart 1phone 15 için 3.399 dirhemden, en üst seviye iPhone 15 Pro Max için 6.799 dirheme kadar değişiyor.

iPhone, Apple'ın satışlarının yaklaşık yüzde 50'sini oluşturuyor ve şirket, son dönemdeki satış düşüşünü tersine çevirmek için yeni modele güveniyor.

Editör: Habererk Com