Dubai'deki dört tekerlekli araçların abartılı olduğunu düşünüyorsanız iki tekerlekli araçları görene kadar bekleyin! Nefes kesen 850.000 dolarlık lüks bir gösteri olan Lauge Jensen motosikletine girin. Değerini neredeyse bir milyon dolara çıkaran şey nedir? Ah, sadece onu süsleyen 250 pırlanta ve altın detaylar.

Ünlü bir sanatçının elle boyadığı eşsiz sanat eserlerini de unutmayalım. Lüks arabaların bir düzine kuruş olduğu bir yerde, bu bisiklet sadece ayak uydurmakla kalmıyor; sürüye liderlik ediyor. Bu Danimarka şaheserine bindiğinizde sadece bir yere gitmiyorsunuz, aynı zamanda varışınızı da duyuruyorsunuz. Sonuçta, inanılmaz derecede zengin olmak varken neden zengin olasınız ki?


Trafik Sıkışıklıkları Araba Gösterilerine Dönüştüğünde
Şunu hayal edin: Trafikte sıkışıp kalıyorsunuz ama etrafınızdaki her araba bir Lamborghini, Bugatti veya Ferrari. Dubai'nin ünlü süper otomobil trafiğinin yoğun olduğu saate hoş geldiniz. Bu, tipik tampon tampona eziyetiniz değil. Ah hayır, motorların mekanik canavarların senfonisi gibi mırıldanıp devir yaptığı bir beygir gücü ve stil gösterisi.Yayalar sırayı hayranlıkla izlerken kameralar yanıp sönüyor. Milyon dolarlık araçlar şehrin sokaklarında sanki arabalar için bir podyummuş gibi geçit töreni yapıyor. Gösterişli spor arabalarıyla devriye gezen polisler bile eğlenceye katılıyor. Evet, trafiğin yoğun olduğu saat, bir araba tutkununun hayalinin Dubai'de gerçekleşmesidir.

araç-11

Profesyonellerin Bulutlarda Oynadığı Yer
Dubai'nin 'canlandırıcı' deneyimleri yeniden tanımlama konusunda bir yeteneği var. Lüksüyle ünlü Burj Al Arab, 2005 yılında helikopter pistini dünyanın en yüksek tenis kortuna dönüştürdü. Yerden 250 metre yükseklikte baş dönmesi yaratan bir yükseklikte süzülen burası gökyüzündeki Wimbledon'dur.Andre Agassi ve Roger Federer gibi tenis büyükleri burada bir araya geldi, servisleri kelimenin tam anlamıyla bulutların arasından uçtu. Ama bekleyin; konaklamanız sırasında bir oyun oynamak ister misiniz? Üzgünüm, burası çoğunlukla tanıtım gösterileri ve VIP eşleşmelerin yapıldığı bir mekan. Ama hey, arka planda Dubai silüeti varken büyüklerin mücadelesini mi izliyorsunuz? Bu herkes için büyük bir slam!

maç-13

Dubai Kuleleri'nin Uzun Hikayesi
Dubai, mimarların kelimenin tam anlamıyla büyük hayaller kurduğu dikey bir oyun alanıdır! Fütüristik devlerle dolu bir şehir manzarasında Burç Halife hakimiyetini sürdürüyor. 828 metrede yükselen bina, binaların Beyoncé'si gibi: ikonik, çok yetenekli ve görmezden gelinmesi imkansız. İçerisi rezidansları, ofisleri ve hatta lüks Armani Oteli'ni barındıran başlı başına bir dünyadır.Bu arada, gökyüzünü delen komşularını da unutmayalım: bükülmüş Cayan Kulesi, yelken şeklindeki Burj Al Arab ve yaklaşmakta olan Dubai Creek Kulesi'nin iskelet dış iskeleti. Birlikte sadece sınırları zorlamakla kalmayıp onları yok eden bir ufuk çizgisi oluşturuyorlar. Bu gösterişli şehirde gökyüzü sınır değildir; burası sadece başka bir kat.

kule

Dubai'nin Bir Servete Mal Olan Bling Telefonları
Lüksün sınır tanımadığı Dubai'de telefonunuz bile mücevherlerinizi gölgede bırakabilir. Çar'ın som altın hücresel cihaz koleksiyonuna girin. Bunlar sıradan akıllı telefonlarınız değil. 24 ayar altın kasalardan, altıgen tasarımlı elmas detaylardan ve Midas'ın bile imreneceği düzeyde bir zenginlikten oluşuyorlar.Şimdi cüzdanınızı bir darbeye hazırlayın; bu altın dolu cihazların maliyeti 50.000 dolardan fazla olabilir! Bu sadece bir telefon değil; bu bir statü sembolü, bir sanat eseri ve muhtemelen bir emeklilik fonu. Sonuçta, altın şehrindeyken en çok kullandığınız gadget'ınız neden daha az abartılı olsun ki?

Türk Lirasının Değerli Olduğu Yurt Dışı Tatil Rotaları Türk Lirasının Değerli Olduğu Yurt Dışı Tatil Rotaları

tel-3

Dubai'nin Çöl Gemileriyle Trek'inize Devam Edin
Dubai'de deve yürüyüşü, parkta sıradan bir yürüyüş değildir. Bu, bu görkemli “çöl gemilerinin” tepesindeki altın kum tepelerinde gezinmeyi içerir. Sadece bir turist hilesi değil, deve yürüyüşü, Emirlik kültürünün otantik bir dilimini sunuyor.Tek tümsek veya çift tek hörgüçlü veya Baktriya rehberiniz, manzarayı özümsemek için benzersiz bir bakış açısı sunacaktır. İster kısa, pitoresk bir gezi, ister çölde gün batımı eşliğinde daha uzun bir keşif gezisi olsun, deve yürüyüşünde her şey var. Bu adam SUV'undaki klimanın keyfini çıkarmaya karar verdi. Üzerinden geçeceğiniz kumlar kadar zamansız bir maceraya hazırlanın.

çöl-1

Egzotik Yasak
Dubai'de evcil hayvan olarak çita sahibi olmak lüksün simgesi gibi görünebilir, ancak bu benekli speedster'ı Instagram'da paylaşmadan önce iki kez düşünün. 2017 yılında Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), özel şahısların bu tür egzotik yaratıklara sahip olmasını, satmasını veya yetiştirmesini yasa dışı olarak etiketleyerek vahşi hayvanların mülkiyetine sert bir yaptırım uyguladı.“Vahşi tarafta yaşamayı” unutun çünkü yakalanırsanız cezalar çok ağırdır; 500.000 dirheme (136.000 $) kadar para cezası. Doğru, bir çitaya yetişme şansı olabilecek gösterişli bir spor araba almaya yetecek kadar para. Bu yüzden konuyu basit tutun; belki sadece bir Japon balığı alırsın.

yasak-1

Sıcak takip
Emirates'teki bu şehir sadece lüks yapmıyor; kolluk kuvvetlerini de yetenekli bir şekilde yerine getiriyor. Polis renklerinde bir Lamborghini Aventador tarafından kenara çekildiğinizi hayal edin. Sıradanlığın göz ardı edildiği bir şehirde polis filosu Bugatti'ler, Ferrari'ler ve hatta bir Lykan HyperSport'la övünüyor.V12 motor kükremesini duyabiliyorken neden sirenlerle yetinesiniz ki? Bunlar sadece gösteri parçaları değil; yüksek hızlı kovalamacalar için tamamen en son teknolojiyle donatılmıştır. Gelişmiş GPS, termal görüntüleme ve evet, hatta Wi-Fi'den bahsediyoruz. Yani Dubai'de hız yapmayı düşünüyorsanız ciddi bir beygir gücüyle yüzleşmeye hazır olsanız iyi olur.

sıcak takip

Starbucks Kafein Vahası
Çoğumuz Starbucks'a aşinayız; 80 ülkeye yayılan zincirleri olduğu için bunu yapmamak zor. Ancak Dubai'nin İbn Battuta Alışveriş Merkezi'ndeki Starbucks, kafeinli bir fantezidir! Modern Java kültürünü çarpıcı Arap estetiğiyle birleştiren bu kafe, tipik "kahve molanızı" yeniden tanımlıyor.Alışveriş merkezinin Persian Court'unun ortasında yer alan bu mekan, kobalt mavisi ve karmaşık altın kubbesiyle her yudumda Instagram'da paylaşılabilir bir an vaat ediyor. Ama endişelenme. En sevdiğiniz Frappuccino'lar peri masallarıyla takas edilmedi; Menü, dünya çapında olduğu kadar Starbucks'tır. Battuta'dayken, alışveriş merkezi maratonunuzu beslemek için bir mola verin ve balkabaklı baharatlı latte'nin tadını çıkarın.

kafe-4

Dubai'de Develerin VIP Yaşamı
Dubai'de develer çöl taksilerinden çok daha fazlasıdır; onlar hayvanlar aleminin Kardashian'ları. Çoğu zaman "çölün gemileri" olarak adlandırılan bu kambur harikalar, yüzyıllardır Emirlik yaşamı için çok önemli olmuştur. Ancak hayatta kalmayı unutun; günümüzün develeri ünlüdür.İster robotik jokeylerle donatılmış pistlerde yarışıyorlar, ister deve güzellik yarışmaları için kendilerini güzelleştiriyorlar (evet, bu bir şey) bu hayvanlar lüks bir hayat yaşıyor. Lüks arabaların yanında develer görülüyor. Hatta besleyici yemlerden ve sıkı bir fitness rejiminden oluşan kendi özel karışımlarına bile sahipler. Sonuçta Dubai'de bir deve olduğunuzda her gün bir pist ya da yarış pistidir.

deve

Bling'i Tüküren ATM
ATM'ler genellikle nakit dağıtır, ancak 2010 yılında dünyanın ilk altın ATM'si gösterişli çıkışını Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dubai'de -başka nerede?- yaptı. Lüks Emirates Palace Hotel'de yer alan ve "Gold to Go" olarak adlandırılan bu olağanüstü makine, Almanya'da tasarlandı. Sadece banknotları unutun; bu makine gerçek altın tutkunlarına hitap ediyor.Otomat bir, beş ve on gramlık barlar dağıtıyor. Sadece kartınıza dokunun ve işte; altın, bir otomattan sakız veya çikolata almak kadar kolay bir şekilde dağıtılır. Zenginlikle eşanlamlı bir şehirde bu, paranın her zaman ışıldaması gerektiğini düşünen insanlar için son derece kolaylıktır.

gold-1

Dubai Alışveriş Merkezi Sualtı Hayvanat Bahçesi
Dubai Alışveriş Merkezi'nin Sualtı Hayvanat Bahçesi'nde vitrinlere bakmak varken neden vitrin alışverişiyle yetinesiniz ki? Alışveriş merkezinin ikinci katında yer alan bu su fantezisi, bir akvaryumdan çok daha fazlası; tam anlamıyla okyanusal bir evren! 10 milyon litrelik bir tankta 33.000'den fazla deniz canlısının yüzdüğünü hayal edin.Kum kaplanı köpekbalıklarınız, piranalarınız ve hatta sevimli deniz atlarınız var. Tasarım? Her biri bir öncekinden daha büyüleyici olan üç bölge var. Heyecan arayanlar için neden kafeste şnorkelle dalış macerasına çıkmıyorsunuz? Veya kendinizi cömert hissediyorsanız köpekbalıklarını besleyin. Yani bir dahaki sefere Dubai Mall'a gittiğinizde içeri dalın; su güzel ve hayat dolu!

su-9

BAE'de Lüks Yaşam
Birleşik Arap Emirlikleri'nde şahinler kuşlardan çok daha fazlasıdır; onlar tüylü kraliyet ailesi! Bu görkemli yaratıklar ulusal kimliği, cesareti ve gücü simgelemektedir. Yırtıcı kuşlarla yabani avlanma yöntemi olan şahinle avlanma, ülkenin antik Roma ve İran'a kadar uzanan değerli geleneklerinden biridir.İlginç bir şekilde, bu kuşların, VIP jet sosyete pilotları gibi dünyayı dolaşmak için pasaportları (evet pasaportları) bile var. Evcil şahininiz yanınızda otururken havaalanı güvenliğinden geçtiğinizi hayal edin! Ayrıca özel şahin hastanelerine de erişimleri var. Bekleme odasını unutun; bu kuşlar doğrudan üst düzey muameleye, efsanelere konu olan bir hayata doğru uçuyorlar.

kuşş

Dubai'nin Çöken Ayakkabı Oyunu
Christian Louboutin'in ikonik kırmızı tabanlı stilettolarının Dubai'nin moda ustalarıyla hiçbir alakası yok. Temel deriyi unutun; Bu gösterişli metropolde, altın kasetlerden yapılmış topuklu ayakkabılarla karşılaşma ihtimaliniz de bir o kadar yüksek! Evet, aslında altın. Bu sadece modayla ilgili değil; bir statü sembolü, günlük hayatın podyumlarında giyilebilen bir servet.Görüyorsunuz, Gulf Tiger'da ayakkabılarınız sadece kıyafetinizi tamamlamaz; çatılardan sosyal statünüzü haykırıyorlar. Ve şunu kabul edelim ki, Cinderella'nın cam terliklerini bile ikinci el mağaza indirimleri gibi gösterebilecek bir çift parlak altın topuklu ayakkabı kadar "geldim" diyen hiçbir şey yok. Ayakların bile muhteşem olduğu Dubai ile tanışın!

ayakkabı-2

Alışveriş Çantaları ve Köpekbalığı Yüzgeçleri
Alışveriş listenizi tür listesiyle değiştirmeye hazır olun! Oceanis Australia Group tarafından inşa edilen Dubai Mall Akvaryumu sıradan bir akvaryum değil; 10 milyon litre su kapasiteli bir tanka sahip devasa bir su harikalar diyarıdır. Bir sıçrama yapmaktan bahsedin!Sakinleri merak mı ediyorsunuz? Köpekbalıkları ve vatozlar da dahil olmak üzere 200'den fazla türden 33.000 canlıya ne dersiniz? Bu gösterinin tadını çıkarmak için özel gözlüklere ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız tekrar düşünün. Akvaryumun görüntüleme paneli 32,8 metre genişliğinde ve 8,3 metre yüksekliğinde göz kamaştırıyor. Öyleyse devam edin, lükse bir ara verin ve bu huşu okyanusuna dalın.

balık-3

İstikrarlı Lüks
Ahırı unut; Bu Emirlik şehrinde atlar beş yıldızlı bir deneyim yaşıyor. İklim kontrollü tezgahlardan kişisel beslenme uzmanlarına kadar bu at sarayları istikrarlı yaşamı yeniden tanımlıyor. Şunu hayal edin: ısmarlama binicilik koşu bantları, mükemmel tüy parlatma için solaryumlar, klima ve uyum içinde ilerlemelerini sağlamak için kişiselleştirilmiş müzik çalma listeleri.Yeterli değil? Fitbit'inizin bile kıskanacağı, tamamen izlenen sağlık analizlerine ne dersiniz? Bu ahırlar aynı zamanda geleneksel Arap tasarımlarını modern olanaklarla harmanlayan mimari harikalardır. Bu tesislerde yüksek nitelikli eğitmenler ve mükemmel eğitim atları bulunmaktadır. Bir sonraki lüks kaçamağınızı düşünürken Dubai'de atların bile şık bir şekilde tatil yaptığını unutmayın.

lüx

Dubai Mucize Bahçesi Çiçek Fantezisi
Dubai'nin sadece bir çöl olduğunu mu düşünüyorsunuz? Tekrar düşün! 2013 yılında çiçek açan bir çiçek harikası olan Dubai Mucize Bahçesi'ne hoş geldiniz. Kasım'dan Nisan'a kadar açık olan bu yemyeşil sığınak, Körfez Kaplanının kavurucu sıcağından kaçarak şaşırtıcı botanik hünerlerini sergiliyor.Büyüleyici şekil ve tarzlarda düzenlenmiş 150 milyon çiçekten bahsediyoruz. Hiç tamamen çiçeklerden yapılmış bir Airbus A380 gördünüz mü? Burada olacak! Gerçeküstü 780.000 metrekarelik bir alana yayılmış, dünyanın en büyük doğal çiçek bahçesidir. Gökdelenleriyle tanınan bir şehirde çiçekler yeni boyutlara ulaşıyor. Bu yüzden takviminize işaretleyin çünkü bu bahçe kaçıramayacağınız mevsimsel bir gösteri.

çiçek-1

Vale Park Hizmeti Aldı
Helikopter pistiniz varken kimin showroom'a ihtiyacı var? Aston Martin, 100. yaş gününü kutlamak için kelimenin tam anlamıyla stratosfere çıktı. Zaten lüks araba kataloglarına benzeyen otoparkları unutun; daha yükseği, daha doğrusu 300 metre daha yükseği hedef alıyorlardı. Bir helikopter, gösterişli bir Aston Martin'i Dubai'deki Burj Al Arab'ın dünyaca ünlü helikopter pistinin tepesine ihtiyatlı bir şekilde yerleştirdi.Yelken şeklindeki bu mimari harikanın üzerinde duran araba, gökyüzündeki bir mücevher gibi görünüyordu. Bu sadece bir pazarlama gösterisi değil; Bu, gösterişli gösteri söz konusu olduğunda sınırın gökyüzü olduğunun beyanıdır. Ama Dubai'de Aston Martin'i başka nereye park edersiniz?

vale

Yüzmek Varken Neden Araba Sürmelisiniz?
İşe gidip gelirken bile zenginlik damlayan Gulf Tiger'a hoş geldiniz! Dört tekerlekli araçları unutun; Şehrin gösterişli tugayı, arabaları sulamak için oyunlarını hızlandırıyor. Şunu hayal edin: Dubai'nin sakin kıyı şeridinde lüks bir amfibi arabayla süzülerek bakışları üzerinize çeviriyorsunuz ve hem kelimenin tam anlamıyla hem de mecazi olarak dalgalar yaratıyorsunuz.Ünlüler ve şeyhler daha azıyla yetinmezler. Veliaht Prens Şeyh Hamdan bin Muhammed'den uluslararası kodamanlara kadar pek çok kişi bu gösterişli mühendislik gösterilerine sahip. Bu sadece ulaşım değil; bu bir açıklama, yüzen bir ödül, tabiri caizse. Çünkü Dubai'de kristal berraklığındaki sularda gezinmek varken neden sadece altın döşeli yollarda araba kullanasınız ki?

yüzen

Dubai'nin Nesli Tehlike Altındaki Sürüngenlere Yönelik 5 Yıldızlı Tedavisi
Dubai hızıyla (hızlı arabaları, hızlı iş anlaşmaları) tanınıyor olabilir ama iş kaplumbağalara gelince, yavaş ve istikrarlı olmak kalpleri kazanır. Egzotik hayvanlara olan hayranlığına rağmen şehir bu kabuklu sevimli hayvanları da seviyor! 2022 Deniz Kaplumbağası Günü'nde şehir, nesli tükenmekte olan 21 şahin gagalı kaplumbağayı serbest bırakarak olay yarattı.Ancak hikaye burada bitmiyor. Jumeirah Al Naseem'deki Dubai Kaplumbağa Rehabilitasyon Projesi'ne dikkat edin. Bu gösterişli rehabilitasyon merkezi 2004'ten bu yana 1.600 kaplumbağaya ikinci bir şans verdi! Bu, özgürlüğe giden 1.600 yolculuk anlamına geliyor ve tamamı şehrin en iyilerinin dikkatli gözetimi altında. Bu kaplumbağaların nesli tehlike altında olabilir ama Dubai'de onlar VIP'ler!

kap-1

Dubai'nin Lezzetli Fedakarlığı
Ansar Alışveriş Merkezi'nde 2013 yılında Ramazan ayında daha az şanslı olanlara yardım eden bir "canlı" yemek tezgahı vardı. 2016 yılında “Buzdolaplarını Paylaşmak” girişimi kök saldı ve kutsal ay boyunca ortak buzdolapları kuruldu. Buradaki fikir, varlıklı sakinlerin buzdolaplarını yiyecekle doldurması ve ihtiyacı olanların kendilerine yardım etmesidir.Bu buzdolapları yerleşim alanlarına, camilere ve çalışma kamplarının yakınlarına stratejik olarak yerleştirilmiştir. Kültürel bir eritme potası olan buzdolapları genellikle biryani'den burgerlere kadar uluslararası lezzetler sunar. Üstelik bu sadece Ramazan ayıyla sınırlı değil; birçok hayır kurumu yıl boyunca ücretsiz yemek servisi yapmaktadır. Savurganlığıyla ünlü bir şehirde en büyük lüks nezakettir.

yeme

Tekerleklerdeki Elmaslar
Lüks alanında Mercedes SL600 zaten göz kamaştırıcı ve prestijli bir vagondur. Ancak Dubai'li Suudi Prensi (Emir) El Velid bin Talal bin Abdülaziz için standart lüks buna yetmez. 2007 yılında Mercedes'ini göz kamaştıran 300.000 elmasla süsleyerek bling oyununu daha da artırdı.Doğru, elmaslar; yapay elmaslar veya Swarovski kristalleri değil. Bu araç dönüşümü, değerini dudak uçuklatan 4,8 milyon dolara çıkardı. Yolu izlemeyi unutun; yayalar bu arabanın geçişini izlemekle meşgul! Sonuçta, polis memurlarının bile Lamborghinis kullandığı bir şehirde, ya büyük bir iş ya da eve gitmek, değil mi?

elmaas

Dubai'nin Dalga Koşucuları
Sörf tahtalarını kanolarla harmanladığınızda ne elde edersiniz? Dubai'deki bir sonraki su sporu heyecanı: sörf tahtasıyla kano! Artık sadece kürek çekmek veya dalgalara binmek yeterli değil; artık ikisini de şık bir şekilde yapabilirsiniz. Bu heyecan verici hibrit aktivite, hem İslami giyim geleneklerini gözlemleyen yerel halkın hem de su heyecanını arzulayan turistlerin kalbini kazanıyor.Her ikisini de yaparak Basra Körfezi'ni fethetmek varken neden kürek çekmek ve sörf yapmak arasında seçim yapasınız ki? Denge ve adrenalinin mükemmel bir karışımı olan sörf tahtası kanosu, deniz heyecanına pasaportunuzdur. Dubai'nin kristal berraklığındaki suları, gelişen bu spor için ideal ortamı sunuyor. Hazır, hazır, sörf küreği.

kürek

Dubai'nin Otobüsü Sakinliği ve Heyecanı Durduruyor
Otobüs beklemenin terli bir çile olması gerektiğini kim söylüyor? Sloganı “lüks ya da iflas” gibi görünen Dubai'de otobüs durakları bile klimalı cennetler. 2007'den bu yana, bu soğuk sığınaklar kelimenin tam anlamıyla serinliğin simgesi haline geldi! Kalabalığı barındıracak şekilde tasarlanan bunlar yalnızca barınaklar değil; daha çok mini salonlara benziyorlar.Sadece soğukkanlı kalmayı unutun; ücretsiz Wi-Fi'nin keyfini çıkarabilir, bir otomattan atıştırmalık alabilir, hatta bir miktar para için ATM'ye başvurabilirsiniz. Her gün işe gidip gelenler için VIP salonu gibi. Dubai'de otobüs beklemek o kadar keyifli ki, bilerek yolculuğunuzu kaçırabilirsiniz!

otobüs-3

Burj Khalifa
Burç Halife sadece bir bina değil; Kelimenin tam anlamıyla dünyadaki tüm gökdelenlere tepeden bakan, gökyüzünü delen bir mucize. Baş döndürücü 2.722 fit yükseklikte duran bu ikonik kule, gezegendeki en yüksek yapıdan daha fazlasıdır; Dubai'nin cüretkar hırsının somut örneğidir.Bu sadece güzel bir cephe değil; kuvvetli rüzgarlara dayanabilmesini sağlamak için benzersiz bir "Y" şekliyle tasarlandı. Ah, havai fişekler ve ışık gösterileri için bir mıknatıs olduğundan bahsetmiş miydim? Dubai'deyken sadece yukarı bakmayın. 148. kata çıkın ve gökyüzüne dokunun. Neden? Çünkü o orada ve muhteşem!

gök

Bling'i Isırın: Altın Phoenix Cupcake
Artık Emirliklerin bir tutam altın eklemenin bir yolunu bulması şaşırtıcı değil. Cüzdanınızın derinliklerine inmenizi gerektiren bir keke ne dersiniz? Dubai'deki Bloomsbury's kafede bulunan, dünyanın en abartılı keki Golden Phoenix ile tanışın.Ortalama şekerli ikramınızı beklemeyin; bunun malzemeleri bir VIP listesi gibi okunuyor: İtalyan kakaosu, Uganda vanilya fasulyesi ve -bekleyin- 23 karatlık yenilebilir altın tabakalar! Servis tepsisi bile 24 ayar altından yapılmıştır. Fiyat etiketi mi? 1.000 $ gibi harika bir fiyata bir akıllı telefon satın alabilir veya bu yozlaşmış tatlıyı silip süpürebilirsiniz. Dubai'de kekler bile altına batırılmış!

tat

Çifte Bela
Kemerlerinizi bağlayın, off-road tutkunları! 73,7 inç genişliğe sahip üç kapılı Wrangler JK'nın yeterince heyecan sunduğunu düşünüyorsanız, göz kamaştırmaya hazır olun. Şimdi bu kötü çocuklardan ikisini yan yana hayal edin. 147 inç (veya 3.750 mm) genişliğinde, ister ver ister al, dudak uçuklatan bir gösteriden bahsediyoruz.Bu, çamura saplananlar için uzun bir limuzin. Bu, iki katı görmenin SUV eşdeğeri gibi ama iki kat daha fazla beygir gücüne ve arazi becerisine sahip. Çevrimiçi olarak paylaşılan ilk resimler Photoshop olarak geçiyordu. Yani, eğer bir Jeep Wrangler motorunuzu çalıştırıyorsa, iki tanesini dört tekerlekli fantezileriniz için bir ziyafet olarak hayal edin.

ara-2

Yenilenen Tuhaflıklar
Bisiklet deyince aklınıza iki tekerlek gelir. Çok hızlı değil! Uno III'ü hiç duydunuz mu? Bu dönüşen motosiklet, tek tekerlekli bisiklet ile geleneksel bir bisiklet arasında geçiş yapıyor. Bir de 8,3 litrelik V10 motora sahip, dört tekerlekli bir canavar olan Dodge Tomahawk var.Güç hakkında konuşun! Daha yumuşak bir sürüş mü istiyorsunuz? Geri dönüştürülmüş keresteden yapılan Ahşap Motosiklet, Doğa Ana'yı beygir gücüyle buluşturuyor. Ve doğrudan bir bilim kurgu filminden çıkmış gibi görünen tek tekerlekli ilginç Ryno Microcycle'ı da unutmayalım. Bu binici, özel at temalı bisikletini gezintiye çıkardı. Kas gücünden havlamaya kadar bu bisikletler sürüş tarzını yeniden tanımlıyor.

att

Sağlığa Giden Otoyol
Tıbbi ulaşımı düşündüğünüzde, görüntü genellikle göz alıcı olmaktan uzaktır. Ama burası Dubai, doktora gitmek bile lüks olabiliyor. Tıbbi limuzin servisine girin! En üst düzey tıbbi ekipmanlarla donatılmış görkemli yolculuklardan oluşan bir filo sunan bu araç, sağlık yolculuğunuz için muhteşem bir tedavidir.İster diyaliz seansı ister takip randevusu olsun, ihtişamla varmak varken neden sıradan olanla yetinesiniz ki? Ünlü olarak "Anwak" olarak bilinen bu bölge, esas olarak ılımlı koşullar için tasarlanmıştır. Sıkışık ambulansları unutun; konforlu koltukları ve birinci sınıf tesisleri düşünün. Dubai'de sağlık sadece zenginlik değil, şık bir şekilde kutlamaya değer bir olaydır!

ambulans-1

Hızlı ve Tüylü
Formül 1'i unutun; Dubai'de yarış pisti "lastik yakmaktan" daha çok "tümsek ve koşu"dur. Evet, köklü geleneklere dayanan heyecan verici bir gösteri olan deve yarışından bahsediyoruz. Ancak antik hisler beklemeyin; abartılı şehir bu spora yüksek teknolojili bir dokunuş kattı. Artık insan jokeylerin idare etmediği günümüzün develeri, uzaktan kumandalarla donatılmış robot biniciler tarafından yönetiliyor.Buradaki yarış sezonu genellikle Ekim ayında başlıyor ve Nisan ayına kadar sürüyor. Tozdan dijitale, deve yarışı yalnızca eski tarz bir eğlence değildir; teknoloji meraklısı bir değişime sahip milyon dolarlık bir endüstri. Güneş gözlüğünüzü takın millet; develer hızla koşuyor ve muhteşem görünüyorlar.

hızlı
Kitleler için Lüks

Hiç günlük koşuşturma içinde limuzinden çıkmayı hayal ettiniz mi? Halka açık limuzinler bu boş hayali gündelik bir işe dönüşüyor. Deri koltuklarla donatılmış bunlar sıradan taksiler değil. Ücretsiz Wi-Fi ve ortam aydınlatmasına sahip odaların bazılarında alkolsüz içeceklerle dolu bir minibar bulunmaktadır. Sunumunuzda son dakika ayarlamalarınızı elinizde soğutulmuş meyve suyuyla yaptığınızı hayal edin.Süper Otobüs şehirdeki transit yolcuların büyük ilgisini çekti. Haydi eğlenceden konuşalım: Yolculuğu özel bir konser gibi hissettiren yerleşik bir ses sistemi. Konfor ve gösteriş için tasarlanan halka açık limuzinler, sıradan yolculukları daha uzun olmasını dilediğiniz yolculuklara dönüştürüyor.

süper

BAE'nin Davul Çevreleri
BAE'deki plajların sadece uzanmak ve gün batımı için olduğunu kim söyledi? Kıyıdaki davul çemberlerinin ritmik nabzına hoş geldiniz! Bu spontane toplantılar hem beat tutkunlarını hem de plaja sıradan gidenleri bir araya getiriyor. Djembe'nizi bongolarınızdan ayıramıyor musunuz? Önemli değil! Tecrübeli davulculardan yeni davulculara kadar herkes vurmalı partiye davetli.Güneşin ufkun altına doğru giderek yükselen tempolarla battığını, kısmen manevi, kısmen sosyal ve tamamen heyecan verici bir atmosfer yarattığını hayal edin. Genellikle dolunaylarda yerel toplulukların ev sahipliği yaptığı bu davul çemberleri, tipik plaj gezinizi unutulmaz bir ses kutlamasına dönüştürür. O halde gelin, Emirati gökyüzünün altında ritminizi bulun!

dans-1

Açık Denizlerde Ferrari Hızlarında Polislik Yapmak

Dubai polisini geride bırakabileceğinizi mi düşünüyorsunuz? Tekrar düşün! Denizcilik bölümleri, geleneksel bir polis gemisinden çok, denizdeki Ferrari'ye benzeyen lüks bir sürat teknesiyle övünüyor. Göz yaşartıcı 400.000 dolara mal olan bu deniz canavarı hem stil hem de içerik için tasarlandı.Ve ah, çok hızlı; 55 deniz mili hıza ulaşabiliyor, suyun üzerinde zum yapıyor, geride sadece izini ve sarkık çenenizi bırakıyor. Veliaht Prens Şeyh Hamdan tarafından kıyı devriyeleri veya denizcilikteki kötü niyetli kişileri kovalamak için hediye edilen şehrin polis sürat teknesi, kolluk kuvvetleriyle buluşan zenginliğin somut örneğidir. Dubai'de adaletin bile lüks bir avantajı var.

kyk-3

Lüksle Dolu
Banyolar bile savurganlıkla parlıyor. Örneğin, yedi yıldızlı statüsüyle ünlü ikonik Burj Al Arab'da bulunan dünyanın en lüks tuvaletini ele alalım. Porseleni unutun; bu taht altın kaplamadır. Bir saray odası gibi tasarlanan banyo, mermer zeminler, avizeler ve jakuzi gibi kralları utandıracak özelliklere sahiptir.Ama durun, dahası da var. Otomatik yıkayıcılar her zaman şımartılmanızı sağlar. Ve fiyat etiketi, sırf bu tuvaletin bulunduğu süitin ayrıcalığı için, gecelik dudak uçuklatan 1000 dolar. Dubai'de lüks yatak odasının kapısında bitmiyor; seni banyoya kadar takip eder.

banyo-2

Rüyayı Sürmek

Kenara çekilin, Ferrariler ve Lamborghiniler; kasabada yeni bir altın çocuk var! “Altın Şehir” Dubai'de gösterişli zenginlik gösterileri mücevherler ve gökdelenlerle sınırlı değil. Efendim yok! Yerel halk o kadar paraya boğulmuş ki, araçlarını MTV'nin 'Pimp My Ride' programını ilginç gösterecek şekilde özelleştirmeye başlamışlar.Hatta bir sahibi Jeep'inin tamamını altın kaplamayla kapladı; evet, bir Jeep, süper araba değil! Sanki bu dayanıklı araç, İtalyan spor otomobillerinin lüks ligine katılmak istiyormuş gibi. Beygir gücünü unutun; artık her şey “altın gücü” ile ilgili. Otoparkların bile lüks otomobil fuarlarına benzeyebildiği bir şehirde, altın rengi bir Jeep bir şekilde tam uyum sağlıyor.

Tesis telesiyejler, kar parkı ve hatta penguenlerle eksiksiz bir Alp deneyimi sunuyor. Evet, gerçek penguenler! Nasıl donuk kalıyor? Gelişmiş yalıtım teknolojisi ısıyı uzak tutarak iç mekanın soğukluğunu korur ve sıcaklığı yıl boyunca -1 ila 2 santigrat derece arasında tutar. Sandaletlerinizi bırakıp kayak botları alın ve çölde kış büyüsünü deneyimleyin!altın-13

Kar Yolu! Dubai'de kayak
Hiç çölde kar parçalamayı hayal ettiniz mi? 2005'ten bu yana kavurucu güneşe meydan okuyan buzlu vaha Ski Dubai'ye hoş geldiniz. Mall of the Emirates'in içinde yer alan bu mühendislik harikası, 22.500 metrekarelik şaşırtıcı bir alana yayılıyor.Tesis telesiyejler, kar parkı ve hatta penguenlerle eksiksiz bir Alp deneyimi sunuyor. Evet, gerçek penguenler! Nasıl donuk kalıyor? Gelişmiş yalıtım teknolojisi ısıyı uzak tutarak iç mekanın soğukluğunu korur ve sıcaklığı yıl boyunca -1 ila 2 santigrat derece arasında tutar. Sandaletlerinizi bırakıp kayak botları alın ve çölde kış büyüsünü deneyimleyin!

kar-7

Şaşırtıcı Metro Tabelası
Dubai Metrosu'na atlayıp pazarları ve gökdelenleri hayal ederken, —BAM!— bir balık tabelası gözünüze çarpıyor. Hayır, bir akvaryumda değilsiniz; Palm Deira istasyonundasınız, hareketli balık pazarının hemen yanındasınız. Üzerinde çarpıcı bir kırmızı çizgi bulunan bir balığın yer aldığı bir tabelaya bakın!Hayır, bu bir suşi yasağı değil. Bu tuhaflık, Dubai Metrosu'nun tuhaf bir şekilde şunu söylemesidir: "Evcil hayvanlarınızı evde bırakın millet!" İstisna? Rehber köpekler; VIP kulis geçiş kartlarına sahiptirler. İşaret ilginç olabilir ama mesaj açıktır: Abartılı bir şehirde, sıradan şeyler bile son derece muhteşem olabilir.

tabelaSadece Dubai'nin Uber Oyununda!

Çoğu şehirde “Uber” kelimesini duyduğunuzda aklınıza bir araba servisi gelir, eğer şanslıysanız belki bir Prius. Ancak Dubai'de UberChopper'la gökdelenlerin üzerinden uçuyor olabilirsiniz! Ufuk çizgisine sahip olmak varken neden tıkanıklıkla yetinesiniz ki? Ama durun, dahası da var. YouTube şakacısı Coby Persin bir keresinde normal bir Uber yolculuğunu Bugatti Veyron ile değiştirerek ortalığı karıştırmıştı.Bir sedan beklemenin ve küçük bir uçağı geride bırakabilecek bir arabaya sahip olmanın sürprizini hayal edin. Sıradanlığın dört harfli bir kelime olarak kabul edildiği bir şehirde, günlük Uber yolculuğunuz bile olağanüstü bir şey vaat ediyor. Kemerlerinizi bağlayın millet; Dubai'nin Uber deneyimi kelimenin tam anlamıyla birinci sınıftır!

uber

Süit Rüyaları
Lüks söz konusu olduğunda Dubai sadece çıtayı yükseltmekle kalmıyor; onu yörüngeye fırlatır. Duvarları altın varaklarla kaplanmış bir odaya adım attığınızı hayal edin. Evet, bu gerçek 24 ayar altın. Tavandan tabana pencerelerden Palmiye Adaları'nın veya ikonik Burj Khalifa'nın manzarası görülüyor.Sıcaklık kontrollü yataklar rahat bir uyku sağlarken, mermer kaplı banyolar kendinizi bir Roma imparatoru gibi hissetmenizi sağlar. Hatta bazı süitlerde oda içi sinemalar ve özel havuzlar bile bulunmaktadır. Hizmetten bahsedelim: Kişisel uşaklar sizin için alışveriş yapabilir veya gül yaprakları ve esansiyel yağlarla dolu bir banyo hazırlayabilir. Dubai'de "süit hayatı" terimi oldukça gerçektir.

suit

Editör: Habererk Com