2023 yılında Dubai'de en pahalı evi satın alan kişinin bir Türk vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Bu durum, Türkiye'deki konut fiyatlarındaki artışın yatırımcıları yurtdışına yönlendirdiğini gösteriyor.

Uluslararası Gayrimenkul Uzmanı Şerif Nadi Varlı'ya göre, Türk yatırımcılar Türkiye'deki yüksek fiyatlarla benzer seviyelerde olan diğer ülkelerde yatırım yapmayı tercih ediyorlar. Dubai gibi birçok yatırımın yapıldığı ülkelerden birinde, 2023 yılında 130 milyon dolarlık bir konut satışı gerçekleşti ve bu evi satın alan kişinin Türk olduğu ortaya çıktı.

Cemiyet Sosyete internet sitesinde yer alan habere göre, Türk yatırımcılar genellikle Makedonya, Kosova, Londra, Almanya ve ABD gibi ülkelerde de gayrimenkul edinmeye başlamış durumda. 2023 yılında bu ülkelerden 120 bin Türk vatandaşının ev satın aldığı belirtiliyor.

Çin'de bir gösteride 30 eğitimli kurt eğitmenlerine ve seyircilere saldırdı Çin'de bir gösteride 30 eğitimli kurt eğitmenlerine ve seyircilere saldırdı

Bu durum, Türk yatırımcıların çeşitlendirme stratejileri kapsamında uluslararası gayrimenkul piyasalarına ilgisinin arttığını gösteriyor.

Editör: Habererk Com