Afrin'de Türk elektrik şirketi ve nüfus dairesi basıldığı iddiası
Suriye'nin Afrin bölgesinde bazı gruplar Türkiye'nin kontrolündeki bina ve şirketlere saldırılar düzenledi.
PKK'ya yakın haber kaynakları "Afrin halkı Türkiye'ye karşı ayaklandı" şeklinde içeriklerle olayı çarpıttığı görüldü.
İstanbul merkezli Televizyon Surya ise protestocu grubun STE Enerji'nin fiyatları yükseltmesi ve elektrik kesintileri üzerine bina önünde toplandığını ileri sürdü.
ÖSO'ya yakın bir başka medya kuruluşu Thiqa Ajansı'ysa söz konusu haberi, "kötü hizmete yönelik öfkeden kaynaklanıyor" ifadeleriyle servis etti.
Gazeteci İbrahim Haskoloğlu ise görüntüleri kişisel Twitter hesabından, "Türkiye'nin kontrol ettiği Suriye/Afrin'de belediyenin elektrik fiyatlarını arttırması ve bazı yerlerde elektriğin kesilmesi nedeniyle bölgeye hizmet veren Türkiye'ye ait elektrik şirketi genel merkezine baskın düzenlendi." ifadeleriyle yayınlandı.
Türkiye'nin kontrol ettiği Suriye/Afrin'de belediyenin elektrik fiyatlarını arttırması ve bazı yerlerde elektriğin kesilmesi nedeniyle bölgeye hizmet veren Türkiye'ye ait elektrik şirketi genel merkezine baskın düzenlendi. pic.twitter.com/K9fJwplYou
— ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) June 3, 2022
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.