Rusya ve Çin’den sıcak mesajlar… Avrupa bu duruma ne diyecek?

Rusya ve Çin’den sıcak mesajlar… Avrupa bu duruma ne diyecek?
Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Perşembe günü, Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Çin'in, karşılıklı temel çıkarlar konusunda Rusya ile birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyledi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinin yapıldığı Özbekistan'ın Semerkant kentindeki Forumlar Majmuasi Kompleksi'nde bir araya geldi. Xi, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Çin-Rusya ilişkileri ile ortak çıkarlara dayalı uluslararası ve bölgesel sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını ve Rusya ile bu yılın başından bu yana "etkin stratejik iletişim" içinde bulunduklarını vurguladı.

"DAHA ADİL VE MAKUL BİR ULUSLARARASI DÜZEN"

Putin ise Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi'nin başarılı geçmesini dileyerek Çin'in Cumhurbaşkanı Xi liderliğinde ekonomik ve toplumsal gelişimde yepyeni başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

Putin, dünyanın birçok değişimden geçmekte olduğunu, buna karşın değişmeyen tek şeyin Rusya ve Çin arasındaki dostluk ve karşılıklı güven olduğunu, "Rusya-Çin kapsamlı stratejik koordinasyon ortaklığının sağlamlığını koruduğunu" kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.