ABD Büyükelçisi Barrack: Türkiye, üçlü barış görüşmelerinde kilit rol oynuyor

ABD Büyükelçisi Barrack: Türkiye, üçlü barış görüşmelerinde kilit rol oynuyor
ABD Büyükelçisi Thomas Barrack, Türkiye'nin Rusya-Ukrayna görüşmelerinde kilit rol oynadığını ve ABD Başkanı Trump'ın barış için sabrının sonuna geldiğini belirtti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Thomas Barrack, Türkiye-Rusya-Ukrayna arasındaki üçlü barış görüşmelerinde ABD'nin tutumuna ve Türkiye'nin konumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Barrack, NTV'ye verdiği özel röportajda, Türkiye'nin tüm ilgili taraflar için mantıklı bir çözüm üretmek amacıyla önemli konuları daraltmada yardımcı olabileceğini belirtti. Başkan Trump'ın sabrının sonuna geldiğini ve Türkiye'nin müdahalesinin liderler arasında bir zirve görüşmesine olanak sağlayabileceğini ifade etti.

Barrack, İstanbul'da devam eden Rusya-Ukrayna görüşmeleri ve Ukrayna'nın Rusya'ya yönelik insansız hava araçlarıyla gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin değerlendirmelerinde, Türkiye'nin kilit bir rol oynadığını vurguladı. Savaşın tüm taraflar için bir felaket olduğunu, Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna ile geleneksel ilişkilerinin diyalog kurmada önemli bir arabuluculuk rolü sağladığını dile getirdi. Montrö Anlaşması'nın önemine değinen Barrack, Çanakkale ve İstanbul Boğazlarının bölgedeki yaşam için hayati önem taşıdığını hatırlattı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın dörtlü bir toplantı önerisine ilişkin olarak Barrack, Türkiye'nin birkaç konuyu daraltmada yardımcı olabileceğini ve Başkan Trump'ın sabrının sonuna geldiğini yineledi. Suriye politikasına ilişkin olarak, ABD'nin Suriye Demokratik Güçleri'ne (SDG) verdiği desteğin DAEŞ'e karşı mücadeleye yönelik olduğunu ve SDG'nin yeni bir Suriye hükümetine entegrasyonunun önemini vurguladı. Türkiye ve İsrail arasındaki diyaloğun, YPG ile Türkiye arasındaki diyalogla aynı zamana denk geldiğini ve Türkiye'nin bölgede kilit bir unsur olduğunu belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.