Bu olayın yankıları sürerken ABD bizi bir kez daha sırtımızdan hançerleyerek Suriye'deki terör örgütüne tırlarla sağlık malzemesi yardımı yaptı.

Ankara, salgın sürecinde ağır bir sınav veren ABD'ye bu hafta içinde 2 uçakla tıbbi malzeme gönderdi. Uçaklarda maskeden, koruyucu tuluma kadar her şey vardı.

Bu zamanda bu denli anlamlı yardım karşısında ABD'nin tavrı ise yine şaşırtmadı.

Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı her türlü desteği sağlayan ABD, koronavirüs salgını sırasında da bölücü terör örgütünü yalnız bırakmıyor.

ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurdu. Malzemelerin PKK/YPG işgali altında bulunan Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı. Ancak miktarları belirtilmedi.

Malzemelerin, terör örgütü DEAŞ üyelerinin tutulduğu hapishanelerde kullanılacağı aktarıldı. ABD, nisan ayı başında da PKK/YPG'ye 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını açıklamıştı. Terör örgütü ise gönderilen malzemelerin yetersiz ve sevkıyatın yavaş olduğunu savundu.


 

Editör: TE Bilişim