Ahmedabad'da uçak düştü: 290'dan fazla ölü
Hindistan'ın Ahmedabad Havalimanı'ndan İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmek üzere havalanan Air India'ya ait bir uçak, 242 yolcuyla birlikte kalkış sırasında yerleşim alanına düştü.
Uçakta Hindistan, İngiltere, Portekiz ve Kanada vatandaşları bulunuyordu. Polis yetkililerinin açıklamasına göre, uçak kazasında ve uçağın düştüğü yerleşim yerinde 290'dan fazla kişi hayatını kaybetti. Uçakta 12'si kabin görevlisi olmak üzere toplam 242 kişi bulunuyordu.
Yetkililer, uçağın bir konut alanına, sağlık çalışanlarına tahsis edilmiş bir lojmanın da bulunduğu bölgeye düştüğünü belirtti. Ahmedabad Emniyet Müdürü, uçakta sağ kurtulan olmadığını doğrularken, polis kazanın meydana geldiği bölgenin yüzde 70 ila 80'inin boşaltıldığını ve tahliye çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Air India'nın açıklamasında ise yolcuların 169'unun Hindistan, 53'ünün İngiltere, 7'sinin Portekiz ve 1'inin Kanada vatandaşı olduğu belirtildi.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.