Arıkan: Gazze'ye yardım gemisi alıkonuldu, uluslararası filo oluşturulmalı
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan "Madleen" isimli yelkenlinin İsrail tarafından alıkonulmasını kınadı. Arıkan, bu olayı terör saldırısı olarak nitelendirerek, uluslararası hukukun bu konudaki sorumluluğunu vurguladı ve sessiz kalanların da insanlık suçuna ortak olacağını belirtti.
Arıkan, yaptığı yazılı açıklamada, Birleşmiş Milletler sözleşmelerine atıfta bulunarak uluslararası hukukun açıkça bu tür saldırılara karşı olduğunu ifade etti. Gazze'ye yönelik saldırılara karşı duran tüm ülkelerin katılımıyla oluşturulacak uluslararası bir insani yardım filosunun önemini vurguladı.
Türkiye'den yola çıkacak ilk gemiye Saadet Partisi olarak öncülük etmeye hazır olduklarını açıklayan Arıkan, her ülkeden bir geminin katılacağı bir filo ile Gazze'ye insani yardım ulaştırılmasını hedeflediklerini belirtti. Bu filonun, İsrail'in Gazze üzerindeki ablukasını delmeyi amaçladığı vurgulandı.
Kaynak:ANKA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.