Dünyadan 200’e yakın cansız vücut, içi sıvı nitrojen dolu büyük metal silindirler içerisinde tekrar diriltilecekleri gün umuduyla donduruldu. Türkiye’den ilk başvuruyu yapan isim olan Güner Kuban, “Türkiye’de dondurulmak isteyen 14 kişi var. Biri ünlü bir işadamıydı. Ölür ölmez müdahale edildi, vücudu Amerika’ya gönderildi. Boş tabut içinde gömüldü” dedi.

Habertürk'ten Sami Akbıyık'ın haberine göre, mahkemenin verdiği onay sonucu vücudunu dondurma kararı alan14 yaşındaki kanser hastası Ingiliz kızın, vücudu dondurulacak. Kanserin tedavisi bulunana kadar donmuş şekilde bekletilecek olan ve ismi açıklanmayan kız, mücadele ettiği kansere tedavi bulunduktan sonra yeniden hayata döndürülecek.

Ancak yaşayıp yaşamayacağı belirsiz. Tüm dünyadan 200’e yakın cansız vücut, içi sıvı nitrojen dolu büyük metal silindirler içerisinde, eksi 196 decede dolduruldu, tıbbın ilerleyip kendilerini yeniden dirilteceği günü bekliyor. Türkiye’den dondurulmak için başvuran 15 kişi bulunuyor. Bunlardan biri de Çerkez Ethem’in torunu Güner Kuban. 

14 yaşındaki kızın dondurulacağı şirket Kuban’ın da sözleşme imzaladığı; 1972’den bu yana vücut ve beyin dondurma hizmeti veren ALCOR şirketi. 1986’da ALCOR’un Türkiye temsilcisi olan ve dünyada ilk defa vücudunu canlı olarak dondurma sözleşmesi imzalayan Kuban, vücut dondurma işleminin yeni olmadığını, uzun yıllar denenen ve bilimsel çalışma alanı oluşturduğunu anlattı.

Editör: TE Bilişim