Erdoğan, Meloni ve Dibeybe İstanbul'da buluştu: Bölgesel iş birliği ve göç ele alındı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Abdülhamid Dibeybe ile Türkiye-İtalya-Libya İş Birliği Zirvesi kapsamında İstanbul'da bir araya geldi.
Zirvede, Türkiye, İtalya ve Libya arasındaki iş birliği konuları ve bölgesel meseleler ele alındı. İletişim Başkanlığı'nın açıklamasına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, düzensiz göç hareketleri de dahil olmak üzere Akdeniz havzasının karşı karşıya olduğu zorluklarla mücadelede üç ülkenin iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Erdoğan, düzensiz göçün kaynağının kurutulması için uzun vadeli ve sürdürülebilir çözümlerin, çok taraflı bir eş güdümle mümkün olacağını belirtti. Üç liderin, iş birliği komitelerinin toplantılarının ardından bir araya gelerek alınan kararları değerlendirecekleri kararlaştırıldı.
Gazze'deki İsrail saldırganlığına ve yaşanan insani krize değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, acil ateşkes çağrısı yaptı ve insani yardımların bölgeye ulaştırılmasında uluslararası toplumun büyük sorumluluk taşıdığını vurguladı. Kalıcı bir çözüm için, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, egemen, bağımsız ve coğrafi bütünlüğü sağlanmış bir Filistin Devleti'nin kurulmasının gerekliliğini hatırlattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.