Erdoğan: Somali'nin kalkınma vizyonuna destek vermeye devam edeceğiz

Erdoğan: Somali'nin kalkınma vizyonuna destek vermeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali'nin kalkınma vizyonuna desteğin süreceğini ve terörle mücadeledeki iş birliğinin artacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile 31 Mayıs 2025 tarihinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, Türkiye-Somali ilişkileri, bölgesel ve küresel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Somali'nin demokrasi yoluyla kalkınma hedeflerine verdiği desteğin süreceğini, terörle mücadelede Somali'ye sağlanan desteğin de artarak devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, enerji ve balıkçılık alanlarında iş birliğinin devam edeceğini ve bu iş birliğinin gelecek vaat ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, görüşmenin detayları paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Somali Cumhurbaşkanı Mahmud'un yaklaşan Kurban Bayramı'nı da tebrik etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.