Fidan ve Al Suud, Gazze ve İİT toplantısını görüştü

Fidan ve Al Suud, Gazze ve İİT toplantısını görüştü
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Gazze'deki durumu ve İİT toplantısını görüştü.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi Arabistan mevkidaşı Faysal bin Ferhan Al Suud ile dün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Gazze'deki mevcut durum ve ateşkes sağlama çabaları masaya yatırıldı.

Görüşmede, iki bakan Filistin ile ilgili olarak önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek toplantıları ve 21-22 Haziran tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek olan İİT 51. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'nın hazırlıklarını ele aldı. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler ve bölgesel gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu belirtildi.

Görüşmenin, Gazze'deki insani krize çözüm bulma ve bölgesel istikrarı sağlama yönündeki ortak çabalara ivme kazandırması bekleniyor. İki bakanın önümüzdeki dönemde yapılacak temaslar ve iş birliği konularında da mutabık kaldığı kaydedildi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.