Gümrükçü, Brüksel'de Türkiye-AB güvenlik istişarelerine başkanlık edecek

Gümrükçü, Brüksel'de Türkiye-AB güvenlik istişarelerine başkanlık edecek
Türkiye, Brüksel'deki Türkiye-AB Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası istişarelerinde Avrupa güvenliğine katkılarını vurgulayacak.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Büyükelçi Zeki Levent Gümrükçü başkanlığındaki Türk heyeti, 11 Haziran 2025 tarihinde Brüksel'de yapılacak Türkiye-AB Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası (OGSP) istişarelerine katılacak.

Görüşmelerde Avrupa güvenliğine ilişkin güncel gelişmeler ele alınacak ve Türkiye'nin NATO ve AB çerçevesindeki katkıları vurgulanacak. AB heyetine ise AB Dış İlişkiler Servisi OGSP ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Charles Fries başkanlık edecek.

İstişarelerde Avrupa güvenliğini ilgilendiren güncel konular ve AB'nin savunma ve güvenlik alanındaki çabaları değerlendirilecek. Türkiye'nin bu çabalara katılımının önemi vurgulanacak ve Türkiye'nin NATO, AB ve diğer uluslararası platformlar aracılığıyla Avrupa-Atlantik güvenliğine sağladığı katkılar ele alınacak. Ayrıca, bölgesel konularda görüş alışverişinde bulunulacak.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.