İran ile E3 Ülkelerinin Dışişleri Bakan Yardımcıları İstanbul'da Buluştu
İran ve E3 olarak bilinen nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları olan İngiltere, Fransa ve Almanya'nın Dışişleri Bakan Yardımcıları, İstanbul'da bir araya geldi. İran Dışişleri Bakan Yardımcıları Mecid Taht Revançi ve Kazım Garibabadi, bu önemli toplantı için şehre geldiler.
İran'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda gerçekleştirilen görüşme sonrasında, Dışişleri Bakan Yardımcısı Garibabadi bir açıklama yaptı. Garibabadi, üç Avrupa ülkesinin siyasi liderlerini İstanbul'da ağırladıklarını, dolaylı nükleer görüşmelerin son durumu ve yaptırımların kaldırılması konularını ele alarak görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti.
Açıklamasında, İran ve üç Avrupa ülkesinin diplomasiyi sürdürme ve en iyi şekilde kullanma kararlılığında olduğunu vurgulayan Garibabadi, gerekirse tekrar bir araya gelip görüşmeleri sürdüreceklerini ifade etti. Görüşmelerin detayları ve sonuçları ilerleyen günlerde kamuoyuyla paylaşılacak.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.