İsrail Başkonsolosluğu önünde siyah çelenk protestosu

İsrail Başkonsolosluğu önünde siyah çelenk protestosu
Gelecek Partisi, Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisine yapılan saldırıyı protesto etmek için İsrail Başkonsolosluğu önüne siyah çelenk bıraktı.

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Gazze'ye insani yardım götüren Madleen gemisine yönelik uluslararası sulardaki saldırıyı kınadı. İl başkanlığı üyeleri, 12 insan hakları savunucusunun da bulunduğu gemiye yapılan İsrail müdahalesini protesto için İsrail Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi.

Başkonsolosluk binası önüne siyah bir çelenk bırakan parti üyeleri, burada bir açıklama yaptı. Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekhan, İsrail'in hukuk tanımaz saldırısını lanetlediklerini ve tutuklanan insan hakları savunucularının yanında olduklarını belirtti.

Bekhan, saldırının insanlığa, vicdanlara ve uluslararası hukuka karşı işlenmiş bir terör eylemi olduğunu vurgulayarak, Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun 'Gazze'ye sahip çıkmak insanlığın onurunu korumaktır' sözlerini hatırlattı ve bu zulme sessiz kalmayacaklarını, adalet ve insanlığın yanında yer alacaklarını ifade etti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.