Hristiyan dünyasında rahibe olmak herkesin yapabileceği bir iş değil. Disiplin, adanmışlık, empati ve sabır gerekir rahibe olmak için. Ve hiç kimse bundan bahsetmese de, Kenevir yetiştirmeye dair bilgilerinin olması gerekir.

Tabi ki yanlış anlaşılmasın, her rahibe esrar yetiştirmiyor. Hatta rahibelerin böyle bir iş ile meşgul olması yasak! Ancak bu habere konu olan rahibeler, diğerlerinden farklı.

Kendilerine The Sisters of Valley (Vadinin Rahibeleri) diyen bir grup, marihuana kullanımının ABD, Kaliforniya’da yasallığa kavuşmasının ardından harekete geçmiş ve esrar üretip, tıbbi amaçlı kullanıma uygun hale getirmeye başlamış.

Fotoğrafçı Shaughn Crawford andve John DuBois’e ‘vadilerinin’ kapısını açan bu kadınlar, kendilerine ‘rahibe’ diyorlar ama bu tanımlamanın Katoliklik ya da başka her hangi bir inançtan kaynaklanmadığını söylüyorlar.

Sırt ağrısı, migren hatta akşamdan kalmalık gibi sorunları yetiştirdikleri tamamen organik ve elle hazırlanan marihuanan şurupları ile çözebileceklerine inanıyorlar.

Ekin ve hasat zamanlarını sıkı sıkıya takip eden, her bir işlemi elleri ile yapan rahibeler, hazırladıkları şuruplarını da şişeler halinde online satışa sunuyorlar.

Hatta ürünler paketlendikten sonra, kargoya vermeden önce ürünlerin kullanıcıya iyi gelmesi için dua ritüelleri bile var.

Tıbbi marihuana üretimi lisansları olan bu rahibelerin, online satış nedeniyle ise başları Kaliforniya belediyesi yetkilileri ile belada.

Yetkililer bu satışın illegal olduğunu söylüyor. Ve her an lisansları da iptal edilebilir.

Ancak Vadinin rahibeleri, boş durmuyor ve yaptıklarının kendilerine göre ‘yasal ve doğru’ olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Sonuç ne olacak, henüz belirsiz. Ancak uyuşturucu yetiştirip satan rahibe haberinin büyük ilgi uyandırdığı kesin…

‘Vadinin Kızkardeşleri’ olarak tanımlayan rahibeler, kadınları kenevir ürünleriyle iyileştirmeyi ve güçlendirmeyi hedefliyor.

California’nın Merced kasabasında kendi kenevirlerini kendileri yetiştirerek tıbbi amaçlı merhemler üreten ‘kenevir rahibeler’, Katolik Kilisesi’ne bağlı olmadıklarını  olduklarını söylüyorlar.

ABD’de 20’den fazla eyalatte ‘medikal kenevir’in kullanılması yasal.

Ancak kenevirin yasallaşmasına karşı çıkan Trump yönetiminin kenevir endüstrisini nasıl etkileceği bilinmiyor.

‘Kenevir rahibeleri’ ise yeni yönetimin kendilerini daha da kamçıladığını ifade ediyor.

Editör: TE Bilişim