Suudi Arabistan'ın başkenti ve en büyük şehri Riyad'da, Arap Yarımadası bölgelerinde "baloot" oyunu olarak bilinen, "İskambil Şampiyonası" düzenlendi. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerika ziyaretinde Orta Doğu'yu yeni bir Avrupa yapacakları söylemişti. 4 bini aşkın yarışmacının katıldığı şampiyona, Müslüman dünyasından da tepki gösterildi. Apex Sergi ve Konferans Merkezinde düzenlenen şampiyonaya katılan 4 bin 112 kişi büyük ödül için yarıştı.

Dereceye girenlerden; birinciye 500 bin, ikinciye 250 bin, üçüncüye 150 bin, dördüncüye ise 100 bin Suudi Riyali verildi. Kutsal topraklarda düzenlenen iskambil turnuvası tepkileri de beraberinde getirdi.

SUUDİ ARABİSTAN KABE İMAMI DA KUMAR OYNUYOR

Suudi Arabistan’da ilk kez Kabe imamı olarak tayin olunan siyah tenli İmam Adil el Kelbanide İskambil Şampiyonasına katıldı. Kelbani’nin oyun masasında elinde kâğıtlarla fotoğraflarının sosyal medyada paylaşılması, "turnuvanın meşrulaştırılması" çabası şeklinde yorumlandı.

TÜRKİYE'DEKİ GÜVEN PARTİSİNİ KISKANDIRACAK YARIŞMA

 Suudi Arabistan'daki "İskanbil Şampiyonası", Türkiye'deki Güven Partisi'ni hatırlattı. Güven Partisi polis tarafından 50'den fazla baskına uğradı. Her baskında partinin binasında kumar oynandığı tespit edildi ve cezalar kesildi. Ancak tüm baskınlara rağmen Güven Partisi, parti binasında kumar oynatmaya devam etti. Öyle ki kimi zaman parti adını değiştirdi, kimi zaman ise binalarına sendika tabelası astılar. Fakat defalarca basılan parti kumar oynatmaktan vazgeçmedi. Bu durum Türkiye'de de Güven Partisi'ne ilişkin esprili tepkilere neden olmuştu.

Editör: TE Bilişim