Kambiwa: İBB Başkanı İmamoğlu ile dayanışma mesajı

Kambiwa: İBB Başkanı İmamoğlu ile dayanışma mesajı
Sosyalist Enternasyonal Genel Koordinatörü Chantal Kambiwa, İstanbul'daki Konsey Toplantısı'nda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma mesajı verdi.

Sosyalist Enternasyonal Genel Koordinatörü Chantal Kambiwa, CHP'nin ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleşen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısı'nda bir konuşma gerçekleştirdi. Kambiwa, demokrasi, adalet ve barış ilkelerine bağlılıklarını yineleyerek, farklı bölgelerde yürütülen faaliyetleri ve örgütün önceliklerini anlattı. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dayanışma mesajı verdi.

Toplantıda, 2024 Madrid Kongresi'nde alınan kararla Kürt Çalışma Grubu'nun yeniden faaliyete geçirildiği belirtildi. Kambiwa, bu grubun Mayıs ayında ilk toplantısını gerçekleştirdiğini ve yakında yeni bir toplantı daha düzenleneceğini açıkladı. Konuşmasında, Fas'taki başarılı bir konsey toplantısından, çevrimiçi ve fiziksel olarak yapılan Prezidyum toplantılarından ve çeşitli bölgesel komite toplantılarından bahsetti. Arnavutluk, Panama ve Nijerya'da yapılan ziyaretler ve bu ziyaretlerin sonuçları hakkında bilgi verdi.

Kambiwa, Sosyalist Enternasyonal'in adalet, barış ve demokrasi ilkeleri doğrultusunda hareket ettiğini vurgulayarak, İBB Başkanı İmamoğlu'nun özgürlüğünü desteklediklerini ifade etti. Ayrıca, Nijerya'da hapiste bulunan bir başka yoldaşları için de dayanışma mesajı verdi. Konuşmasında, Madrid'de yapılacak hibrit bir toplantıyla tüm partilerin iletişim uzmanlarını bir araya getireceklerini, mali strateji ve tasarruf planlarını, 2025 hedeflerinin yüzde 70'ini gerçekleştirdiklerini ve New York, Asya, Avrupa ve Çad'da yapılacak toplantıları da içeren yoğun bir programdan bahsetti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.