İran’ın resmi haber ajanslarından gelen bilgiye göre İranlı General Kasım Süleymani‘nin Kirman’da yapılan cenaze töreni sırasında yaşanan izdihamda hayatını kaybedenler olduğu kaydedildi. Bölgeden gelen son bilgilere göre 35 ölü ve 48 yaralının olduğu bildirildi.

Süleymani'nin cenazesi, Başkent Tahran'da düzenlenen törenin ardından memleketi Kirman'a gönderildi. Cenaze sabah saatlerinde Kirman Havalimanı'na ulaştı.

Kirman'da cenaze töreninin yapılacağı alanda şehir merkezinden ve çevre bölgelerden çok sayıda katılım gerçekleşti. Katılımın büyük olması sebebiyle büyük bir izdiham çıktı. İran devlet televizyonu izdihamda ölülerin ve yaralıların olduğunu açıkladı.

Ne teslim ne münazara intikam istiyoruz

Şehrin bayraklarla kan kırmızı bir renge büründüğü belirtilirken İran halkı bölgede ''Ne teslim ne münazara intikam istiyoruz'' sloganları atıyor. 

Defin işleminin ne zaman olacağı belli değil

Yoğunluk nedeniyle defin saatinin ne zaman olacağı tam belirtilemezken cenaze namazına hem siyasi hem de askeri isimler katılacak. Törene katılan Devrim Muhafızları Genel Komutanı Selami gerçekleştirdiği konuşmasında intikam vurgusu yaptı.

MEYDANLAR DOLDU

Bugün defnedilecek olan Süleymani için yine çok yoğun bir kalabalığın erken saatlerden itibaren sokak ve meydanları doldurduğu görüldü.

İRAN TARİHİNDE BİR İLK: KIRMIZI BAYRAK ÇEKİLDİ

İran’ın Kum kenti yakınlarındaki Cemkeran’da el-Kaim Camii kubbesine ABD’nin saldırısı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani için kırmızı bayrak çekildi.

Editör: TE Bilişim