İlk olarak 2019’un son aylarında Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülke olan ABD’de alınan önlemlere yenileri eklendi.
Ülkenin Bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’un hafta sonuna denk gelmesi bir süredir ABD’nin gündemindeydi.
Zira her yıl yoğun katılımlı kutlamalara ev sahipliği yapan 4 Temmuz’da sosyal mesafe kuralının göz ardı edilebileceği belirtiliyordu.
Florida Valisi Carlos Gimenez'in imzaladığı acil durum kararnamesi kapsamında Miami’nin tüm plajları 3-7 Temmuz tarihleri arasında kapalı olacak.
ABD’nin diğer yakasında bulunan California’da da benzer bir karar alındı. Vali Gavin Newsom; Los Angeles ve eyaletteki 6 yerleşkede barların kapatılması kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde Teksas Valisi de benzer bir karar almıştı.