İlk olarak saat 14.00 sularında raporlanan yangın ilk belirlemelere göre yaklaşık 10.000 metrekare alana yayıldı. 10 km hızla rüzarların estiği alanda, yangını asıl körükleyen etkenin bölgenin coğrafi yapısı olduğu Los Angeles İtfaiyesi tarafından ifade edildi.

Yangının başlamasının hemen ardından Griffith Gözlem Evi’nde ve Griffith Park’ta bulunan yüzlerce kişi tahliye edildi. Parkın içerisinde bulunan Greek Tiyatrosu ve Griffith Gözlem Evi’nde bugün ve akşam planlanan tüm faaliyetler durduruldu. Yarın içinse henüz bir kesin bir bilgi verilmedi. Griffith Gözlem Evi Yöneticisi Dr. Ed Kupp, parkın yarın da kapalı olma ihtimali olduğunu söyleyerek “Karar Los Angeles İtfaiye Departmanı’n ait" dedi ve ziyaretçileri gelmeden evvel aramaları konusunda uyardı.

ALEVLER SÖNDÜRÜLDÜ

Yangına hızla müdahale eden Los Angeles İtfaiye Departmanı’na bağlı araçlar, helikopterler ve 120 civarında itfaiyecinin sayesinde yangının yayılması saat 15.30 civarında durduruldu. Los Angeles İtfaiye Departmanı Halk Bilgilendirme Memuru Erik Scott “Yangını çember içine aldık. İki yönden saldırıyoruz ve hava araçlarını kullanarak stratejik noktalara su boşaltıyoruz” dedi. Los Angeles Belediye Başkanı Eric Garcetti ise yaptığı açıklamada “yavaş rüzgarlar ve yüksek nem derecesi Los Angeles İtfaiyesi’ne yangınla başa çıkması konusunda güvence veriyor” dedi.

Los Angeles İtfaiye Departmanı, yangının kontrol altına alındığını ve söndürüldüğünü duyurdu.

Kaynak: iha