Kongre, 16 yıldır Almanya başbakanlığını yürüten Angela Merkel’in bir daha başbakanlığa aday olmayacağını açıklaması nedeniyle, "siyasette değişimin yılı" olarak nitelendirilen 2021’in, en kritik dönüm noktalarından biri olarak değerlendiriliyor.

Bu bilgileri hemen hemen her haber sitesinde bulabilirsiniz.

Bu noktada Almanya’da yaşayan Muharrem Kızılkaya konu ile ilgili olarak farklı bir durumu gözler önüne serdi.

Kızılkaya, Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU)’in dünyada bir ilki gerçekleştirerek online kongre yapmasını değerlendirdi.

Muharrem Kızılkaya “Almanya'da 16 yıldır çok başarılı bir iktidar, dünyanın sayılı ekonomisine sahip ülkeyi yöneten CDU Almanya Hıristiyan Demokratlar Birliği partisi lideri, şansölyesi Angele Merkel Eylül ayında yapılacak seçimde görevi bırakıyor.Parti bugün hem parti başkanını, partinin yönetim kurullarını ve muhtemelen şansölye yani başbakan adayını seçiyor.”dedi.

1001 delege oy kullanacak

Kızılkaya şöyle devam etti “Bunda ne var diyebilirsiniz olay öyle değil. Güçlü bir siyasi kimliğe ve müthiş kriz yönetimine sahip Angele Merkel hiç müdahale etmemesi, gelecek adayın üzerine önemli görevler düşmektedir. Adayların Koronavirus dolayısıyla partilileri toplayamaması, yani delegelerin bir araya gelememesi. Muhafazakâr olan Hıristiyan Demokratlar Birliği partisi seçimlerini kamuoyu önünde dijital bir ortamda yapıyor olması. Bu dünyada ilk oluyor, yani delegeler sıcak aile ortamında büyüklerin tecrübelerinden, küçüklerin vizyonundan, eşlerinin sorunlarını dinleyerek karar verecekler. 1001 delege adayların medya üzerinden eşit zaman içerisinde, bütün Almanya'ya konuşmaları sonucunda karar verecekler.”

Muharrem Kızılkaya “Almanya ve partiyi nasıl yönetmek istediklerini. Seçime 8 ay önce adayları ve parti hazırlığını yapıyor. Ne bir küsme, ne bir o olursa ben yokum, birlik beraberlik içerisinde ülkelerini partilerini nasıl başarılı kılacaklar onu anlatıyorlar. Adaylar 3 kişi Armin Laschet Kuzey Ren Vesfalya eyaleti Başbakanı, yine aynı eyaletten Jürgen Rüttgers CDU Yönetiminde, Friedrich Merz. Seçim digital ortamda bu gün yapılacak sonuçlar anında alınacak. Daha sonrası yazılı noter onaylandıktan sonra resmileşecek.”ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim