Miroşnik: Ukrayna, barış görüşmelerini sabote ediyor

Miroşnik: Ukrayna, barış görüşmelerini sabote ediyor
Rusya’nın Kiev Özel Temsilcisi Rodion Miroşnik, Ukrayna’yı İstanbul’daki barış görüşmelerini sabote etmekle suçladı.

Rusya’nın Kiev Özel Temsilcisi Rodion Miroşnik, Ukrayna’yı barış görüşmelerini sabote etmekle suçladı. İstanbul’daki görüşmeler öncesinde yaşanan gelişmeleri eleştiren Miroşnik, Ukrayna’nın diplomatik çözüme engel olacak adımlar attığını öne sürdü.

Miroşnik, Rusya’nın Soloviev Live televizyon programında yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın barış görüşmelerini baltalamak ve çatışmadan diplomatik bir çıkış arayışını engellemek için her türlü çabayı gösterdiğini belirtti. Kiev’in İstanbul’daki görüşmeler öncesinde durumu istikrarsızlaştırdığını ve bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayan Miroşnik, Rusya’nın İstanbul’da varılan anlaşmalara uygun bir mutabakat taslağı hazırladığını, ancak Ukrayna’da neredeyse bir haftadır zamanlamaya ilişkin büyük bir gürültü koptuğunu ifade etti.

Miroşnik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir taraf barışçıl bir çözüm arıyorsa, bu tür faaliyetlerden kaçınır." Ayrıca, Rusya-Ukrayna görüşmelerinin ikinci turundan bir gün önce Kursk ve Bryansk bölgelerinde meydana gelen iki tren kazasının ciddi endişelere yol açtığını da sözlerine ekledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.