Pakistan Büyükelçisi: "Keşmir sorunu çözülmeden çatışmalar sürecek"
Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yusuf Cüneyd, Hindistan ile yaşanan gerilime ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen "Youm-e-Tashakur" (Şükran Günü) etkinliğinde konuşan Büyükelçi Cüneyd, Keşmir'deki sorunların uzun yıllardır çözümsüz kaldığını ve masum insanların hayatını kaybettiğini vurguladı.
Büyükelçi, barışçıl bir çözüm arayışlarına rağmen Hindistan'ın saldırgan bir tutum sergilediğini ve askeri tesislere yönelik saldırılar gerçekleştirildiğini belirtti. Ancak, Pakistan'ın barış yanlısı bir ülke olmasına rağmen, silahlı kuvvetlerinin dünyanın en iyileri arasında yer aldığını ve sınır ihlallerine karşılık vereceğini açıkça ifade etti. Cüneyd, "Gerçek sebep, yasa dışı olarak işgal edilen Cammu ve Keşmir'dir. Bu çözülmediği sürece çatışmalar sürecektir." dedi ve Hindistan medyasının gerçeği yansıtmayan iddialarında bulunduğunu söyledi.
Büyükelçi Cüneyd, Keşmir sorununu iki ülke arasında değil, BM meselesi olarak gördüğünü ve küresel etkileri olduğunu vurguladı. Pakistan'ın barışa açık olduğunu, ancak Türkiye gibi destek veren ülkelere şükranlarını sunduğunu dile getirdi. Türkiye ve Pakistan arasındaki güçlü kardeşlik bağını, zor zamanlarda birbirlerine verdikleri destekle pekiştirdi.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.