Habertürk yazarı Soli Özel, Putin’in Türkiye’yi bir tuzağa çekmek istediğini söyledi. Özel, katıldığı uluslararası toplantıda Rusya’dan katılan akademisyenlerle konuştuğunda ağız birliği etmişçesine hepsi Putin’in Türkiye’yi bir tuzağa çekmek istediğini söyledi. İşte Soli Özel'in dikkat çeken yazısı: Rusya lideri, SU-24’ün düşürülmesi karşılığında en azından bir uçak düşürebilmeyi istiyordu. Türkiye’nin Suriye’ye kara harekâtı yapmak üzere girmesi, onlara göre Putin’e aradığı fırsatı altın tepside sunacaktı. 

HÜKÜMETİ ZAYIFLATMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIR 

Rusya Devlet Başkanı’nın Türkiye’ye yönelik hedefi, yalnızca düşürülen uçağın intikamını almaktan ibaret de değil. Putin, Türkiye’nin dış politikasını, ülkede İslamileşme diye değerlendirdiği gidişi ya da en azından bölgedeki İslamcı hareketlerle kurulmuş sıkı fıkı ilişkileri ülkesi açısından bir tehdit olarak değerlendiriyor. Dolayısıyla Türkiye’nin bugünkü hükümetini zayıflatmak için her şeyi yapmaya hazır. 

HALEP REJİME GEÇMEDEN ATEŞ KESİLMEZ 

Halep’in muhaliflerin elindeki bölgelerinin düşmesinin uzaması halinde Türkiye- Rusya arasında sıcak çatışma ihtimali ise NATO’daki müttefikleri kaygılandırıyor. İşin ilginç tarafı, Minsk grubu içinde Rusya’nın nasıl yanlış yönlendirdiğini, söylediği sözleri tutmadığını bilen Batılılılar Suriye konusunda da Moskova’ya güvenmiyor. Cenevre’deki “çatışmaların durması” mutabakatına ne ölçüde riayet edileceğinden de emin değiller. Rusya’nın arzuladığı hedeflere varmadan, ki bunların başında Halep’in tümünün rejimin eline geçmesi geliyor, gerçekten ateş kesmeyeceğini düşünüyorlar.

Editör: TE Bilişim