Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bugün düzenlediği bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazeteci kendisine "Moskova,Suriye'de bağımsız bir Kürdistan devleti kurulma potansiyeli görüyor mu?" şeklinde bir soru yöneltti. Zaharova, bu soruya cevaben deMoskova'nın bölünmemiş bir Suriye'yi desteklediklerini söyledi.

Zaharova, basın toplantısında "Türkiye'nin Suriye'yi işgal etmesinin" de uluslararası yasaları ve Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ihlali anlamına geleceğini söyledi.

"İHLAL SORUSUNUN CEVABI ÇOK AÇIK"

Zaharova, "Egemen bir devletin topraklarına yönelik bir işgal hukuksuzdur. Bana göre bunlar olağan gerçekliklerdir. Suriye topraklarını, egemen bir devletin toprakları olarak görüyoruz ve bazı ülkelerin bu böyle görmemesi de garip. Suriye bu konuyu zaten Suriye-Türkiye sınırındaki durum etrafında BM Güvenlik Konseyi'nde gündeme getirdi. İlgili tartışmalar zaten yapıldı ve yapılıyor. İşgal sorusunun cevabı çok açık; hukuksuz olacaktır. Çok şükür henüz kimse BM Sözleşmesi'ni yeniden yazmadı." dedi.

KAZAN İŞ FORUMUNA TÜRK ŞİRKETLERİNİ BEKLERİZ

Öte yandan Zaharova, Kazan'da düzenlenecek İslami Ekonomik Forumu'nun Türk şirketlerine açık olduğunu söyledi. Zaharova, "Her ne kadar bozulan ilişkiler iki ülkenin vatandaşlarını etkilese de Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişeceğine inanıyoruz. Eğer Türkiyehem Kazan'daki foruma hem diğer forumlara katılmaya istekliyse biz sadece memnuniyetle karşılarız. Türk şirketlerine açığız." dedi.

Editör: TE Bilişim