All-Russia araştırma merkezi tarafından yapılan araştırmaya göre Rus halkının en çok ve en az kutlamalarına katılım gösterdiği bayramlar açıklandı. En düşük katılım yüzde 10’la Kurban Bayramı olurken, en yüksek katılımın ise 9 Mayıs’ta kutlanan Rusya Zafer Bayramı olduğu açıklandı. Araştırmaya göre Rus halkının yüzde 96’sının Zafer Bayramı’na katılım sağladığı aktarıldı. Rusların katılım sağlayarak kutladığı en önemli günlerden ikincisi ise Dünya Kadınlar Günü oldu. 8 Mart’ta kutlanan Dünya Kadınlar Günü’nde Ruslar’ın yüzde 88’i bu özel günü kutladı. Rusların her yıl 23 Şubat’ta kutlanan Anavatan Günü kutlamalarına katılım oranı yüzde 84 olarak açıklanırken, Hristiyanlar için önemli bir gün olan Paskalya Bayramı’na katılım yüzde 82 olarak açıklandı.

1 MAYIS’A KATILIM DÜŞÜK KALDI

Araştırma merkezinin araştırmasına göre Rusların tarihine göre önemli günlerden biri olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’na katılım sürpriz bir şekilde yüzde 63’te kaldı. 7 Ocak’ta yine Hristiyanların kutladığı Noel Bayramı’na katılım yüzde 77 olarak açıklanırken, 12 Haziran tarihinde kutlanan Rusya Günü kutlamalarına katılım yüzde 54 olarak belirlendi.

RUS ERKEKLER SEVGİLİLER GÜNÜ’NÜ DAHA ÇOK KUTLUYOR

Yapılan araştırmada ilginç sonuçlar ortaya çıktı. 4 Kasım’da kutlanan Ulusal Birlik Günü kutlamalarına katılım yüzde 42 olarak belirlendi. Rusların yüzde 27’si Sevgililer Günü’nü kutladı. 12 Nisan’da kutlanan Kozmonotlar Günü’nü nüfusun yüzde 26’sı kutladı. Yapılan araştırmaya göre Rus erkeklerin yüzde 30’u Sevgililer Günü’nü kutlarken, Rus kadınların ancak yüzde 24’ü bu günü kutladı.

KURBAN BAYRAMI’NI NÜFUSUN YÜZDE 10’U KUTLUYOR

Yapılan araştırmada Rusya’da yaşayan Müslümanlara dair de sonuçlar açıklandı. Buna göre Rusya nüfusunun yüzde 10’u Kurban Bayramı’nı kutladı. Rusya’da kutlamalar arasında gösterilen Cadılar Bayramı’nı nüfusun ancak yüzde 3’ü kutlarken, Çin Günü kutlamalarına katılım yine yüzde 3’te kaldı.

Kaynak: iha