Sisi, Starmer'a Gazze'deki durumu anlattı
Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile yaptığı telefon görüşmesinde Gazze'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Mısır Cumhurbaşkanlığı'nın açıklamasına göre, görüşmede Sisi, Gazze'deki mevcut durumu, Katar ve ABD ile iş birliği içinde ateşkes sağlama ve insani yardım ulaştırma çabalarını Starmer'a iletti.
Görüşmede, Gazze'nin yeniden inşası için uluslararası desteğin, ateşkes sağlandıktan sonra somut adımlara dönüştürülmesinin önemi vurgulandı. İki lider, bölgesel ve uluslararası gelişmeler bağlamında iki ülke arasındaki koordinasyonu sürdürme konusunda mutabık kaldı.
Sisi ve Starmer'ın görüşmesi, Gazze'deki insani krize dikkat çekerken, uluslararası iş birliğinin önemini de bir kez daha ortaya koydu. Mısır'ın arabuluculuk rolü ve insani yardım çabaları, uluslararası toplum tarafından yakından takip ediliyor.
Kaynak:DHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.