Söder: Ukraynalı mültecilere 'vatandaşlık maaşı' verilmemeli

Söder: Ukraynalı mültecilere 'vatandaşlık maaşı' verilmemeli
Bavyera Başbakanı Markus Söder, Ukraynalı mültecilere verilen 'vatandaşlık maaşının' kaldırılması çağrısı yaptı.

Bavyera Başbakanı ve Hristiyan Birlik Partisi (CSU) lideri Markus Söder, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Almanya'ya sığınan Ukraynalı mültecilere verilen 'vatandaşlık maaşı' (Bürgergeld)nın kaldırılması gerektiğini savundu. Söder, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, bu uygulamanın Almanya'ya yeni gelenler için değil, halihazırda ülkede bulunan tüm Ukraynalılar için geçerli olmaması gerektiğini vurguladı.

Söder, Almanya'daki vatandaşlık maaşı uygulamasının benzersiz olduğunu ve diğer ülkelerde böyle bir uygulamanın bulunmadığını belirtti. Ukraynalı mültecilerin büyük çoğunluğunun iyi eğitimli olmasına rağmen istihdam oranlarının düşük olduğunu ifade eden Söder, bunun bir nedeninin de vatandaşlık maaşı olduğunu öne sürdü. Federal Aile Bakanlığı verilerine göre, 2024 yılında Ukraynalı mültecilere 6,3 milyar avro vatandaşlık maaşı ödendi.

Öte yandan, 1 Nisan 2024'ten sonra Almanya'ya gelen Ukraynalı mültecilere 'Bürgergeld' yerine daha düşük ödenekler veriliyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.