Arap Birliği, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı görüşmek üzere bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de toplandı. 

Toplantı sonucunda Türkiye'yi kınayan ve Suriye'den derhal çıkmasını talep eden bir sonuç bildirisi hazırlandı. Karat ve Somali sonuç bildirisini imzalamayarak Türkiye'nin yanında yer aldı. 

Filistin ise  Mısır'ın çağrısı üzerine toplanan Arap Birliği toplantısına temsilci göndermeyerek Türkiye'nin yanında yer tuttu.

Harekatın ilk gününde Türkiye'yi kınayan ülkeler arasında gösterilen Filistin, bizzat Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki'nin ağzından bu iddiayı yalanlamıştı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'dan Arap Birliği'nin harekat açıklamasına tepki

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy yaptığı açıklamada "Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Birliği Genel Sekreteri’nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye'de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve "Arap vatanını" parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir." dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Barış Pınarı Harekatı’na karşı Arap Birliği’nin yayınladığı bildiriye tepki gösterdi. Aksoy, "Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Birliği Genel Sekreteri’nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye'de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve "Arap vatanını" parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir" dedi.

BİR TEPKİ DE FAHRETTİN ALTUN'DAN!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Barış Pınarı Harekatı’na karşı Arap Birliği’nin yayınladığı kabul edilemez bildiriyi kınayan bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından İngilizce olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Bugün yayımladığı bildiride ülkemizin Suriye’nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonunu ‘işgal’ olarak tanımlayan Arap Birliği’ni en sert biçimde kınıyorum. Türkiye’nin Filistin halkının haklarını savunmasından, Kudüs’ün işgalcilere peşkeş çekilmesine itiraz etmesinden, darbelere, cinayetlere ya da Yemen’de masum insanların bombalanması gibi olaylara karşı durmasından rahatsız olanların Arap dünyasını temsil etmediğini çok iyi biliyoruz. Nüfusunun büyük çoğunluğu Araplardan oluşan bir bölgenin PKK terör örgütü tarafından işgal edilmesinden, masum Arap sivillerin yurtlarından sürülmesinden, Arap köylerinin yerle bir edilmesinden hiçbir rahatsızlık duymayanların, terörle mücadelemizden duyduğu rahatsızlık bizim için ancak bir gurur vesilesi olabilir”

Editör: TE Bilişim