Tayland-Kamboçya sınır çatışmalarında ölü sayısı 32'ye yükseldi

Tayland-Kamboçya sınır çatışmalarında ölü sayısı 32'ye yükseldi
Tayland ve Kamboçya arasındaki sınır çatışmalarında ölü sayısı 32'ye yükseldi, ateşkes görüşmeleri devam ediyor.

Tayland ve Kamboçya arasında önceki gün başlayan sınır çatışmalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye ulaştığı bildirildi. Çatışmalarda, Tayland tarafında 6'sı asker 19 kişi, Kamboçya tarafında ise 5'i asker 13 kişi hayatını kaybetti.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, iki ülke lideriyle yaptığı telefon görüşmesinde ateşkes önerisinde bulunduğunu ve her iki ülkenin de bu öneriye olumlu yaklaştığını açıkladı. Ancak, Tayland ve Kamboçya hükümetleri çatışmaların sorumluluğu konusunda karşılıklı suçlamalarda bulunmaya devam ediyor.

Her iki ülke de birbirini çatışmaları başlatmakla suçlarken, ateşkes görüşmeleri devam ediyor. Yaşanan kayıpların ardından bölgedeki gerilim sürüyor.

42235-2.jpg

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.