Trump: Gazze işgali büyük ölçüde İsrail'e bağlı

Trump: Gazze işgali büyük ölçüde İsrail'e bağlı
ABD Başkanı Trump, Gazze işgalinin İsrail'in kararına bağlı olduğunu belirtirken, başkanlık seçimlerine yeniden aday olmayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in Gazze Şeridi'ni tamamen işgal etme planlarına ilişkin olarak, kararın büyük ölçüde İsrail'in kendi kararına bağlı olduğunu açıkladı. Trump, bu konudaki açıklamasını gazetecilere yaptı. İsrail'in Gazze'ye yardım konusunda ABD'ye destek olacağını ve Arap devletlerinin de para ve dağıtım konusunda yardım edeceğini belirtti.

Trump, İsrail'in Gazze'yi işgal planına ilişkin açıklamalarının yanı sıra, kendi siyasi geleceğine dair önemli bir açıklama da yaptı. Daha önce başkanlık seçimlerine yeniden aday olabileceğini ifade eden Trump, CNBC'ye verdiği bir röportajda bu konudaki soruyu "Hayır, muhtemelen hayır" şeklinde yanıtladı.

Bu açıklamalar, hem İsrail-Gazze kriziyle ilgili ABD politikalarının geleceği hem de Trump'ın kendi siyasi kariyerinin devamı konusunda belirsizlik yaratıyor. Gazze'nin işgali ve Trump'ın yeniden adaylık kararının uluslararası arenada önemli yankılar uyandırması bekleniyor.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.